| Vesti | Hardver | Dodatni programi za Skylink u Slovačkoj i Češkoj
Hardver

Dodatni programi za Skylink u Slovačkoj i Češkoj

ses_astra

SES ASTRA, deo kompanije SES, je objavila da je potpisala ugovor sa slovačkim telekomunikacijskim i TV operaterom Towercom za korišćenje još jednog transpondera na njenoj orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočno. Towercom će 1. juna 2011. početi da koristi dodatni kapacitet čime će dodatnim sadržajem povećati Skylinkovu lepezu proizvoda u Slovačkoj i Češkoj.

 

Sa novim ugovorom, Towercom sada ukupno koristi četiri transpondera na ASTRINOJ orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočne orbitalne pozicije za slovačko i češko tržište. Od svog novog pokretanja 2008. godine, Skylink se razvio u vodeću TV platformu u Slovačkoj i Češkoj, nudeći satelitski prijem velikog broja digitalnih i HD televizijskih programa. Do današnjeg dana, Skylink je u Slovačkoj i Češkoj distribuirao 1.3 miliona smart kartica.

Norbert Hölzle, komercijalni direktor SES ASTRE izjavio je: „Vrlo nam je drago što smo potpisali ugovor o proširenju kapaciteta s kompanijom Towercom što potvrđuje naša optimistična predviđanja za tržišta srednje i istočne Europe na kojem očekujemo daljnji rast posebno zbog dinamičnog razvoja digitalne i HD televizije. Radujemo se nastavku saradnje s kompanijom Towercom i povećanju ponude Skylinka u Slovačkoj i Češkoj“.

„Cilj nam je da pružimo visokokvalitetne i inovativne usluge. Upravo stoga sarađujemo s najpouzdanijim pružaocem satelitskih usluga, SES ASTROM“, izjavio je Roman Fischer, predsednik Uprave kompanije Towercom. „Rastući broj korisnika Skylinka dokazuje da se nalazimo na pravom putu„.

 

Izvor: SES Astra

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar