| Vesti | Hardver | D-Link predstavio DGS-1510 seriju svičeva
Hardver

D-Link predstavio DGS-1510 seriju svičeva

Dlink DGS 1510

Kompanija D-Link pruža neuporedivu fleksibilnost, skalabilnost, karakteristike i performanse za kompanije svih veličina predstavljanjem DGS-1510 serije svičeva.

Mala i srednja preduzeća koja su nadograđivale svoja mrežna okruženja sa svičevima kako bi dobile 10G konektivnost, morale su napraviti kvantni skok u smislu ulaganja. To je ujedno značilo često i prebacivanje na složenija rešenja za potpuno upravljanje svičevima. Predstavljeni svičevi sa 10G uplinkovima predstavljaju novu generacija D-Linkovih pametnih svičeva koji rešavaju problem performansi i karakteristika potpunog upravljanja svičevima uz nisku cenu, fleksibilnost i jednostavnost korišćenja.

Dlink DGS-1510 donosi 16, 24 i 48 10/100/1000Mbps portove, uključujući i dva gigabitna SFP, dva 10G SFP+, kao i jedan 24-portni Power over Ethernet (PoE) port. Ovo omogućava kompanijama jednostavan i jeftin način upravljanja mrežama svih veličina.

 

 

Uključivanje 10G SFP+ portova čini ovu seriju idealnom za implementaciju u osnovnu mrežu manjih preduzeća koja imaju zahteve za visoku propusnost za replikaciju podataka i backup, aplikacije za video na zahtev i virtuelizaciju servera. 10G mrežno jezgro osigurava i odgovarajući kapacitet mreže u budućnosti, što je važno imajući na umu sve veći broj mobilnih uređaja koji se koriste u radnom okruženju. Za implementaciju u srednjim i velikim preduzećima može poslužiti kao savršen agregator saobraćaja na krajevima mreža.

 

Dlink DGS 1510 1

 

DGS-1510 donosi niz funkcija koje su pre bile dostupne samo na high-end upravljivim svičevima. To uključuje opsežne funkcije Layer 2 i Layer 3 upravljanja saobraćajem, Quality of Service (QoS) i kontrolu propusnosti, kao i nekoliko ekoloških mogućnosti uštede energije.

Kompletno rešenje za upravljanje olakšava upravljanje celom mrežom preko grafičkog interfejsa u web pretraživaču ili putem D-Link-ovog mrežnog pomoćnika (Network Assistant) pomoću funkcija kao što su automatsko otkrivanje svičeva i razne grupne operacije. To je prošireno strogim sigurnosnim vezama, uključujući inovativno IP-MAC-Port povezivanje, Safeguard Engine, ACL i ARP prevenciju spoofinga u zaštiti mreže od zlonamernih napada i ilegalnog pristupa.

 

Dlink DGS 1510 2

 

Takođe, tu je i 24-portna verzija koja podržava PoE, sa isporukom do 30W. Za kompanije koje se žele služiti VoIP telefonijom, bežičnim pristupnim tačkama ili mrežnim kamerama, ovo rešenje omogućava veću fleksibilnost u raspodeli snage sa pristupačnim troškovima instalacije. Dodanta mogućnost PoE i raspoređivanje funkcionalnosti portova omogućava isključivanje portova kada nisu u upotrebi, što dodatno smanjuje troškove i povećava bezbednost mreže. Osim toga, ova nova linija podržava fizičko slaganje svičeva kroz 10G povezivanje kako bi se kreiralo mrežno rešenje otporno na greške, kao i centralizovano upravljanje svičevima kroz virtuelno slaganje putem jedinstvenog D-Link-ovog Single IP Managementa (SIM), omogućujući do 32 uređaja kojima se upravlja preko jednog IP-a. Ovo pojednostavljuje upravljanje malim radnim grupama ili kablovskim ormarima, istovremeno omogućavajući smanjivanje mreže za obradu povećane potražnje propusnosti. SIM ne samo da smanjuje broj IP adresa potrebnih u mreži, nego i omogućava slaganje svičeva preko Etherneta umesto korišćenja fizičkog uplinka ili slaganja preko portova. Ovo eliminiše potrebu za specijalizovanim kablovima za povezivanje, a u isto vreme ukida i barijere koje donose udaljenosti koje obično zbog topoloških mogućnosti ograničavaju opcije u korišćenju drugih tehnologija povezivanja.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar