| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavlja novo kućište HAF serije: HAF XM
Hardver

Cooler Master predstavlja novo kućište HAF serije: HAF XM

uvodna

Cooler Master je najavio da će sada već čuvena serija kućišta HAF dobiti novog člana – HAF XM. Glavna osobina koja karakteriše kompletnu seriju je sadržana u njenom imenu: HAF predstavlja  skraćenicu engleske reči „High Air Flow“, i sva kućišta ove serije su dizajnirana tako da obezbede što veći protok vazduha i efikasno hlađenje računarskih komponenti.

 

 

Ovo kućište je namenjeno entuzijastama, prepoznatljivog je dizajna, odličnih performansi i sa nekoliko zanimljivih rešenja koje bi lako mogla da privuku i druge profile korisnika. Da ne bi smo nepotrebno polemisali o dizajnu slike govore više od hiljadu reči:

 

HAF XM 01 THAF XM 02 T

 

Kako bi opravdao svoje ime, HAF XM omogućava montažu do četiri ventilatora prečnika 200 milimetara, dok se uz samo kućište isporučuju dva odgovarajuća ventilatora. Dva otvora su locirana na vrhu kućišta (gde je montiran jedan ventilator), dok se preostala dva nalaze na prednjoj i bočnoj strani. Na prednjoj strani je takođe montiran ventilator od 200 milimetara, ali sa LED osvetljenjem, koje se jednostavno može uključiti i isključiti pritiskanjem odgovarajućeg dugmeta na vrhu kućišta. Na zadnjoj strani se nalaze otvor i ventilator prečnika od 140 milimetara. Trebalo bi spomenuti da se u ove otvore lako mogu smestiti i ventilatori manjeg prečnika.

 

HAF XM 05 T

 

HAF XM 06

 

Što se prostora za periferije tiče, HAF XM omočućava montažu do tri optička uređaja i čak osam hard diskova/SSD-ova. Kuriozitet je i jedan skriveni nosač za 2,5-inčni disk, pozicioniran iza nosača matične ploče, što će estete svakako pozdraviti. Što se estetike tiče, prisutni su otvori za menadžment kablova, metalni poklopac koji pokriva kablove koje izlaze iz napajanja i opciona prozirna bočna strana.

 

HAF XM 04 THAF XM 03 T

 

Spolja, kupce očekuje panel sa po dva USB 2.0 i 3.0 porta, kao i priključci za mikrofon i slušalice. Ispod nosača za optičke uređaje se nalaze dva „X-Dock“ slota koji omogućavaju jednostavnu priključivanje 2,5-inčnih i 3,5-inčnih SSD ili HDD uređaja, bez potrebe za otvaranjem kućišta. Na kraju, trebalo bi spomenuti i malu pregradu za sitnice koja je pozicionirana na vrhu kućišta.

 

HAF XM 07 T

 

Specifikacije:

 

HAF XM 08

 

HAF XM se kod nas očekuje u prodaji krajem maja, a preporučena cena je 125 evra (sa PDV-om).


Izvor: Cooler Master


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar