| Vesti | Hardver | Cooler Master lansirao XG Platinum seriju napajanja
Hardver Cooler Master

Cooler Master lansirao XG Platinum seriju napajanja

Cooler Master je danas predstavio XG Platinum seriju napajanja. Ovo će biti prva platforma za napajanje kompanije Cooler Master koja je u potpunosti dizajnirana „in-house“. Prvobitno najavljena kao XG Gold, ova serija napajanja je u razvoju već duže vreme.

Nakon mnogih izmena i dodatnih nadogradnji, ova nova platforma će konačno biti dostupna javnosti u obliku XG Platinum i XG Plus Platinum.

„Naš cilj nije bio da stvorimo nešto impresivno što ljudima nije potrebno. Umesto toga, želeli smo da isporučimo najbolju moguću verziju nečega što je ljudima zaista potrebno. Za nešto tako ambiciozno potrebno je mnogo vremena“, rekao je Stu Shen, šef istraživanja i razvoja napajanja.

Iz kompanije navode da je ono što XG Platinum stavlja u prvi plan jeste obavljanje istih zadataka dok generiše znatno manje toplote i buke. To je i dalje 80 PLUS Platinum ocenjeno, modularno napajanje koje ispunjava specifikacije Intel ATX 12V verzije 2.53.

Takođe se dešava da to uradite sa 135mm FDB ventilatorom, 50% režimom rada bez ventilatora i 100% japanskim kondenzatorima za smanjenu buku talasa, dajući znatno niže ukupne temperature. Pored XG Platinum, tu je i XG Plus Platinum.

To je isto napajanje visokih performansi sa dodatnim bonusom poludigitalne platforme, ARGB ventilatora i ugrađenog LED panela sa informacijama. Sve ove dodatne funkcije su kompatibilne sa besplatnim MasterPlus+ softverom Cooler Master-a.

Preko ovog softvera, korisnici mogu da prate i prilagođavaju aspekte performansi kao što su brzina ventilatora, osvetljenje i informacije prikazane na LED panelu u realnom vremenu.

XG Platinum i XG Plus Platinum će biti dostupni za kupovinu kod lokalnih preprodavaca u Evropi od februara 2022. po početnoj ceni od €159.99 (XG Platinum 650W), €169.99 (XG Platinum 750W), €179.99 (XG Platinum 850W), €229.98 (XG Platinum Plus 650W), €239.99 (XG Platinum Plus 750W) kao i €249.99 (XG Platinum Plus 850W).

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu…