| Vesti | Hardver | Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool
Hardver Cooler Master

Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool

Nakon savršene Kickstarter kampanje, Cooler Master je spreman da zvanično lansira Pi Case 40, premium Raspberry Pi 4 kućište za evropsko i američko tržište. Pi Case 40 je druga zvanična Cooler Master kampanja na Kickstarteru.

Ono što je u početku započelo kao skromni sporedni projekat, brzo je postalo trka sa vremenom za postizanje sve više i više ciljeva kako bi se zadovoljila želja trenutne zajednice „Maker“.

Zahvaljujući podršci svojih partnera i entuzijasta, Cooler Master je u potpunosti razvio Pi Case 40, njegov namenski softver (Pi Tool) i kompletan set dodatnih panela za slučajeve specifične upotrebe.

U čast svima onima koji su podržali projekat, Cooler Master objavljuje sve otvorene kodove, zvanično dozvoljavajući entuzijastima i zajednici da u celini poseduju projekat.

Cooler Master Pi 40 predstavlja dugotrajno, vrhunsko kućište za korisnike Raspberri Pi. Kućište smešta Raspberri Pi u glatki aluminijumski oklop, dalje zaštićen visokokvalitetnim TPU bumperom. Iz kompanije navode da kada je jednom sklopljeno, sistem radi brže, hladnije i potpuno tiho bez potrebe za dodatnim ventilatorom – čak i pri velikim brzinama takta.

Zahvaljujući svom ekskluzivnom termičkom dizajnu, Pi Case 40 koristi pasivno hlađenje koje dostiže nivo performansi aktivno hlađenih konkurenata bez ikakvih pokretnih elemenata ili bučnih ventilatora za hlađenje. Sve veze su preusmerene sa strane, što omogućava bolju estetiku i poboljšanu pristupačnost.

Pristupačnost i vrhunski materijali čine Pi Case 40 jednim od najpouzdanijih prenosnih kućišta za korisnike Raspberri Pi-a. Pi Tool je službeni softverski program za Pi Case 40, dizajniran je da otključa veću funkcionalnost i omogućava dublji nivo personalizacije za korisnike. Uslužni program omogućava korisnicima pristup unapred podešenim profilima za overclocking.

Ovi profili su testirani i validirani na osnovu toplotnih performansi kućišta Cooler Master-a Pi Case 40. Pi Tool takođe pruža nadzor sistemskih pokazatelja i dodeljivanje prilagođenih funkcija ugrađenom dugmetu. Pi Tool se može instalirati na Raspberry Pi OS na Raspberry Pi 4 i potpuno je open-source.

Svako može prilagoditi i primeniti nove funkcionalnosti. Kompletna arhiva je javno dostupna na mreži na ovom GitHub linku. Cooler Master Pi 40 biće dostupan kod lokalnih preprodavaca u Evropi krajem novembra 2020 po početnoj preporučenoj maloprodajnoj ceni od 25 evra.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu…