| Vesti | Hardver | Cooler Master lansirao „minimalističko“ HAF 700 kućište
Hardver Cooler Master

Cooler Master lansirao „minimalističko“ HAF 700 kućište

Ranije tokom ove godine, Cooler Master je predstavio svoje flagship kućište HAF 700 EVO, a sada se kompanija osvrnula na lansiranje HAF 700. U pitanju je EATX kućište koje je zamišljeno kao minimalističko, kada se govori o dizajnu, međutim uz dovoljno prepoznatljive motive flagship modela.

Iz kompanije su naveli da HAF 700 kućište nudi širok dijapazon podrške za hardver, pravilno rasipanje toplote kroz sistem brojnih komora, kao i mehaničke dizajnove koji su patentirani. Akcenat je stavljen na protok vazduha i performanse kroz specifičan proces izrade, tako da se mogu smestiti najzahtevnije komponente.

HAF nudi podršku za instalaciju brojnih komponenti, počev od SSI-EEB EATX matičnih ploča do radijatora dužine do 480mm, kao i većinu GPU-ova. Takođe, unutar HAF 700 se između ostalog mogu orijentisati preostali kablovi, smestiti custom vodena hlađenja i mediji za skladištenje podataka, usled dovoljno prostora.

Mislilo se i na termalne performanse, stoga HAF 700 nudi prednji mesh panel koji je posebno napravljen da bi se umanjio nivo buke tokom rada. Da bi se postiglo optimalno hlađenje, HAF 700 nudi pre-instalirana 2x200mm i 3x120mm Sickleflow ARGB PWM ventilatora.

Takođe, iz kompanije su naveli da je HAF 700 kućište bilo podvrgnuto obilnim testovima kako bi protok vazduha bio što zadovoljavajuć. Ukoliko nemate iskustva pri sastavljanju komponenti unutar kućišta, razvojni tim je naveo da je HAF 700 implementirao lak način instalacije – i to bez potrebe za bilo kakvim alatom.

Svaka unutrašnja komponenta kućišta se može lako odstraniti ili ubaciti, poput kaveza za hard diskove. „Dok je HAF 700 EVO napravljen da se ističe kao umetnički centar sobe za igre, HAF 700 je dizajniran da uspostavi ravnotežu između različitih ukusa u pogledu vizuelne privlačnosti i funkcionalnosti“ – navodi se između ostalog u saopštenju kompanije.

HAF 700 će biti dostupan u Evropi krajem septembra 2022. godine, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 359€.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu…