| Vesti | Hardver | Cooler Master je predstavio novi Vortex Plus CPU cooler
Hardver

Cooler Master je predstavio novi Vortex Plus CPU cooler

cooler_master

 

Cooler Master je predstavio Vortex Plus, niskoprofilni CPU kuler sa četiri „vruće cevi“ prečnika 6mm koje imaju direktan kontakt sa procesorom (viđeno kod CM 212+). Takođe, na ovom modelu se našao tihi ventilator, Blade master veličine 92mm koji poseduje PWM. Takva kombinacija, niskoprofilnog kuler i ovog ventilatora Vortex Plus čine idealnim za mini-ATX ploče kao i „niska“ kućišta.

 

1

 

Iako malih dimenzija, na Vortex Plus bez problema staje Blade Master ventilator veličine 92mm. Na nižim obrtajima, preciznije na početnih 800 obrtaja ovaj ventilator emituje buku od svega 17 dBA ali se vrti sve do maksimalnih 2800 ukoliko je potrebno i u tim režimima je i buka veća. Ispod ventilatora se nalaže gumene podloške koje sprečavaju potencijalne vibracije i samim tim smanjuju sveukupnu buku.

 

„Vruće cevi“ sa direktnim kontaktom

 

Uprkos malim dimenzijama, inženjeri su uspeli da upakuju četiri „vruće cevi“ debljine 6mm. Dizajn „vrućih cevi“ poboljšava termalne sposobnosti kulera i toplota se vrlo brzo oslobađa preko tankih aluminijumskih listića.

 

2

 

Univerzalno montiranje

 

Votex Plus je opremljen širokom paletom dodataka za montiranje koji omogućuju montažu na sve trenutne sokete i procesore koji postoje na tržištu. Cooler Master je dizajnirao hibridnu push-pin soluciju za montiranje na Intelove ploče koja omogućava lagano stavljanje i vađenje kulera bez potrebe za dodatnim šrafjenjem i vađenjem ploče iz kućišta.

 

3

 

Izvor: hiperlink

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar