| Vesti | Hardver | Četiri nova Notepala
Hardver

Četiri nova Notepala

CM novi Notepali

Kompanija Cooler Master je rešila da dopuni svoju poznatu Notepal seriju. Rezultat toga su četiri nova Notepal modela – Comfoter Air, Comforter mini, kao i Notepal XL i CM Storm SF-17.

Novi Notepal modeli su kompatibilni sa 15,6″ laptopovima, a pojedini mogu podržati ne samo latpotove ekrana dijagonale 17″, već i one veće do čak 19″.

 

 

Comforter Air

 

Ljudi neretko koriste jastuke da bi eleminisali da toplota sa laptopa pređe na recimo njihove noge. Ovo je naravno loše rešenje, jer prekriva otvore za hlađenje čime se latpop još više greje i samim tim mu se smanjuje životni vek.

 

CM Comforter Air 1

 

Comforter Air je u ovakvim slučajevima idealan, jer ima strukturu jastuka tako da je udoban, dok mu se na sredini nalazi ventilator koji služi za hlađenje. Ventilator prečnika 10cm se povezuje na laptop sa USB kablom.

 

CM Comforter Air 2

 

Comforter Air podržava laptopove sa ekranom dijagonale do 15,6″.

 

Comforter mini

 

Comforter mini je za razliku od Comforter Air-a pasivno rešenje za hlađenje laptopova i tableta.

 

CM Comforter mini 1

 

Comforter mini je idealan za one korisnike koji često koriste laptop ili tablet na neravnim površinama, kao i onim koje se menjaju kao što je slučaj kod kauča, jastuka isl. Površina Comforter mini modela je tako napravljena da omogućava nesmetan protok vazduha čime se pospešuje hlađenje.

 

CM Comforter mini 2 

 

Na vrhu uređaja postoji i deo koji može služiti za sakrivanje kablova (cable managment) – lepo i korisno.

 

NotePal XL

 

Za razliku od Comforter modela Notepal XL ide na sirovu snagu hlađenja u šta nas uverava njegov ventilator prečnika 23cm.

 

CM Notepal XL 1

 

Iako poseduje veliki ventilator, broj obrtaja je takav da je obezbeđeno odlično hlađenje uz malu buku. Pošto NotePal XL dolazi sa fan kontrolerom korisnik može naći idealan odnos hlađenja i buke.

Tu je i plavi LED ventilatora, kao i USB hub sa tri USB porta, a anti-slip tehnologija drži Notepal XL čvrsto na stolu.

 

CM Notepal XL 2

 

NotePal XL podržava laptopove sa ekranom dijagonale do 17″.

 

CM Storm SF-17

 

Mislili ste da ne može masivnije i bolje od Notepala XL. Prevarili ste se jer je CM Storm SF-17 „monstrum“ namenjen prvenstveno igračkim laptopovima koji umeju da se, zbog jakih procesora i grafičkih, mnogo greju.

 

CM Storm SF-17 1

 

Za hlađenje je zadužen ventilator prečnika 18cm, kod kojeg kao i u slučaju Notepal-a XL postoji kontrola obrtaja. Tu je naravno i USB hub, ali ovaj put sa četiri USB porta.

Postoje četiri pozicije u koje se može montirati „gornji“ deo SF-17 time omogućujući bolju ergonomiju sa pojedinim eksternim periferijama, a gumena drška mu omogućava lako nošenje na LAN party.

 

CM Storm SF-17 2

 

Crvene LED trakice odaju dobar utisak kod igrača, tako da se može lepo uklopiti uz igrački laptop. Storm SF-17 je moguće koristiti kod laptopova sa dijagonalom ekrana do 19″.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar