| Vesti | Hardver | Canon predstavio nove objektive
Hardver

Canon predstavio nove objektive

Canon

Canon Europe unapređuje svoju liniju profesionalnih 4K objektiva za emitovanje predstavljanjem tri nova objektiva, uključujući dva nova zum okulara za emitovanje izrađena u 4K optičkom kvalitetu.

Prvi, UHD DIGISUPER 122, koji po čelnicima može da postigne najširi ugao na svetu, najveću žižnu daljinu na svetu i najveći odnos zuma na svetu i drugi, UHD-DIGISUPER 111, koji pruža veliku žižnu daljinu i visok odnos zuma za širok spektar scenarija snimanja.

Canon-ovoj UHDxs seriji prenosnih zum objektiva za 4K kamere za emitovanje sa 2/3-inčnim senzorima takođe je dodat CJ25ex7.6B koji karakterišu 25x odnos zuma, opseg žižne daljine od 7,6 mm do 190 mm i vrhunske optičke performanse.

Najavljena je i sledeća generacija kontrolera zuma i fokusa sa integrisanim ekranom za dodatnu fleksibilnost, kontrolu i kreativnost.

UHD DIGISUPER 122 i UHD DIGISUPER 111 nude više nego povoljne optičke performanse i zahvaljujući žižnim daljinama širokog opsega, visokim odnosima zuma i operativnosti.

 

Canon 01

 

Od širokog ugla, do telefoto položaja, ovi objektivi omogućavaju realistično snimanje u visokoj rezoluciji, što je idealno za emitovanje sportskih aktivnosti na otvorenom, ali i događaja poput koncerata u halama. UHD DIGISUPER 122, može da pruži 8,2 mm u širokougaonom položaju i 1000 mm u telefoto položaju – kao i odnos zuma od 122x.

Istovremeno UHD DIGISUPER 111, sa odnosom zuma od 111x i opsegom žižne daljine od 8,3 mm do 925 mm ima za cilj da postane zlatni standard među produkcijama za emitovanje gde je veliki odnos zuma neophodan. „Zahvaljujući optimalnom položaju objektiva, vrhunskoj preciznosti i prvoklasnom dizajnu, oba objektiva pružaju performanse bolje i od 4K, garantujući video zapis visoke rezolucije i visokog kontrasta od centra ekrana pa sve do samih krajeva.

Ovi objektivi za emitovanje su takođe prvi koji koriste Canon-ov zaštićeni premaz AirSphereCoating (ASC), koji smanjuje bljesak (flare) i refleksije (ghosting) – što ih čini idealnim za snimanje u HDR-u i WideColorGamut (WCG) . Takovizuelno izražavanje visokog tonaliteta postaje realnost.“ – navodi se između ostalog u saopštenju.

 

Canon 02

 

Dodatak Canon-ovoj UHDxs seriji prenosnih zum objektiva za 4K kamere za emitovanje sa 2/3-inčnim senzorima je CJ25ex7.6B koji karakterišu staklo od fluorita ultraniske disperzije (Ultra-lowDispersion – UD) kao o zaštićeni optički dizajn fokusiran na optimalan položaj elemenata. Sve to smanjuje hromatske aberacije od centra ka ivicama slike, preko celog opsega zuma.

CJ25ex7.6B ima 25x odnos zuma, pokriva žižne daljine od 7,6 mm u širokougaonom položaju do 190 mm u telefoto položaju, i podržava širok opseg scenarija snimanja. Ovaj prenosni zum objektiv takođe pruža veliku rezoluciju i visoki kontrast čime omogućava stvaranje video zapisa visoke rezolucije, dok tehnologija premaza objektiva i njihov dizajn sprečavaju refleksije unutar valjka objektiva.

Vrhunska reprodukcija boja, idealna za HDR i WCG video snimanje ovde je maksimalno iskorišćena. Osim njegovih značajnih 4K optičkih performansi, CJ25ex7.6B karakteriše kompaktan i lagan dizajn tela težine oko 1,99 kg i dimenzija 169,6 (širina) x 114,1 (visina) x 223,3 (dužina) mm.

Ovo ga čini izuzetno mobilnim i pogodnim za snimanja kako napolju tako i unutra, uključujući primera radi i snimanja sportskih događaja i novinskih reportaža. Canon najavljuje  i dva kompaktna digitalna servo kontrolera zuma – ZDJ-G01 i ZDJ-S01 – kao i dva kontrolera fokusa za Canon objektive – FDJ-G01 i FDJ-S01.

Ovi objektivi imaju ugrađene ekrane za korisnike koji zahtevaju naprednu funkcionalnost u cilju podrške 4K snimanju uz preciznost i kontrolu nad oblastima zuma i dubinske oštrine. 

 

Canon 03

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu…