| Vesti | Hardver | Canon predstavio nove multifunkcionalne štampače
Hardver

Canon predstavio nove multifunkcionalne štampače

uvodna

Kompanija Canon je predstavila četiri kompaktna multifunkcijska PIXMA štampača – MP230, MG2250, MG2350 i MG4250. Novi štampači bi trebali da budu dobro rešenje za kućne korisnke za štampu tekstualnog i foto materijala visokog kvaliteta, po vrlo povoljnoj ceni.

 

 

 

Pobrojani štampači su prvi PIXMA modeli koji kao standard imaju My Image Garden platformu, koja objedinjuje sve trenutno dostupne softverske pakete za Canon PIXMA štampače u jedan „user friendly“ interfejs. My Image Garden uključuje i nove, napredne mogućnosti, kao što su Automatic Suggestion, Automatic Layout i Face Recognition. Sva četiri štampača karakterišu opcije za automatsko isključivanje i uključivanje, koje omogućavaju brzo i pogodno štampanje, čak i kada je štampač isključen. Dokumenta ili fotografije mogu, takođe, da se pošalju sa bežičnih uređaja i da budu odštampani sa lakoćom, bez potrebe da se uređaji ručno uključe pre ili isključe posle štampanja. Opcija Quiet Mode je takođe dostupna na ovim PIXMA modelima i omogućava redukciju buke pri štampanju.

 

PIXMA 01 T

 

PIXMA MP230 je pristupačan štampač sa funkcijama štampanja, skeniranja i kopiranja, pogodan za sve koji prvi put kupuju štampač. Moderan, mat crnog dizajna i kompaktnih dimenzija, MP230 zahteva malo prostora na stolu i dolazi sa ISO ESAT 7,0 ipm brzinom štampanja za mono i 4,8 ipm brzinom štampanja u boji. MP230 može da štampa u maksimalnoj rezoluciji od 4.800 dpi koristeći Canon FINE i ekonomične XL kertridže. PIXMA MP230 poseduje i ChromaLife100+ opciju, i kada se koristi sa originalnim Canon papirom i mastilima štampa realistične i dugotrajne fotografije.

 

PIXMA 02 T

 

PIXMA MG2250 je uređaj koji poseduje funkcije štampanja, skeniranja i kopiranja, a karakteriše ga i LCD ekran sa sedam segmenata. Savršen za one koji su u potrazi za kompaktnim i pristupačnim štampačem za ličnu upotrebu, MG2250 ima Canon FastFront dizajn koji štedi prostor na stolu, a zamenu papira i kertridža sa mastilom čini brzom i jednostavnom. Brzina štampe ovog uređaja je deklarisana na ISO ESAT 8,4 ipm za mono i 4,8 ipm za slike u boji. Fotografiju bez margina, veličine 10×15 cm može da odštampa za približno 44 sekunde. Prilikom kopiranja ili štampanja, korisnici mogu da izaberu da štampaju dve ili četiri strane na jednom listu papira, smanjujući tako ukupan broj odštampanih strana potrebnih za veća dokumenta, kao i ukupnu potrošnju papira i mastila. Kao i prethodno opisani model, i MG2250 podržava štampu u 4800dpi, ChromaLife100+ sistem i koristi Canon Fine i XL kertridže.

 

PIXMA 03 T

 

PIXMA MG3250 uključuje sve karakteristike modela MG2250, ali nudi i veću brzinu štampanja od 9,2 ipm za mono i 5 ipm za slike u boji. MG2250 ima ugrađen Wi-Fi adapter i besplatnu smartphone i tablet aplikaciju za štampanje fotografija i skeniranje, nudeći veću fleksibilnost u štampanju kod kuće. Za korisnike koji vode računa o zaštiti životne sredine, model MG2250 ima mogućnost Auto Duplex (dvostranog) štampanja koja može da umanji utrošak papira do 50 odsto.

 

PIXMA 04 T

 

PIXMA MG4250 je kompaktan multifunkcionalni štampač, koji karakteriše kolor LCD ekran od 6,2cm i omogućava jednostavno štampanje bez računara, kao i široku mogućnost povezivanja štampača na mrežu. MG4250 ima ugrađene Wi-Fi i PIXMA Cloud Link opcije, koje podrzumevaju direktan pristup Picasa online albumima, kao i Web Template Print i Google Cloud Print. Sa velikom brzinom štampanja od 9,9 ipm za mono i 5,7 ipm za štampu u boji, model MG4250 brzo štampa i dokumenta visokog kvaliteta, kao i fotografije kvaliteta foto-laboratorije. Auto Duplex Print pruža opciju dvostranog štampanja, pomažući tako da se umanje troškovi za papir do 50 odsto.

Novi PIXMA štampači su kompatibilni i sa Canon Facebook aplikacijom Print Your Days, koja olakšava slanje i štampanje fotografija direktno sa Facebook-a, bez potrebe za dodatnim softverom. Creative park premium, besplatan Canon resurs za preuzimanje rešenja za štampanje čestitki, rukotvorina i kancelarijskog materijala takođe je dostupan kroz platformu My Image Garden.

Novi Canon PIXMA uređaji biće dostupni širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike od septembra 2012. godine.


Izvor: Canon


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar