| Vesti | Hardver | Asus turbo boost
Hardver

Asus turbo boost

asus

ASUS je oduvek dosta pažnje posvećivao entuzijastima. Međutim, u poslednje vreme ta pažnja je više nego očigledna, a uživaju je overklokeri. Intel turbo boost i tehnologija je odavno prisutna, a i sam AMD ima od skoro slično rešenje, ali po svemu sudeći ASUS smatra da može krajnjim korisnicima da ponudi nešto više! Evo o čemu je reč.

ASUS smatra da ima bolje rešenje od AMD-a i Intel-a. Uz pomoć njihovog vida turbo boost-a svako jezgro će biti overklokovano! U slučaju AMD-a to nije slučaj, a turbo boost je rezervisan za određen broj jezgara procesora, ali ne i za sve. ASUS-ova turbo boost tehnologija će podržavati šestojezgrane AMD procesore inžinjerskog imena Thuban, ali četvorojezgrane Zosma modele.

 

ASUS_turbo_mod_1

 

ASUS_turbo_mod_2

 

ASUS_turbo_mod_3

 

ASUS_turbo_mod_4

 

 

U aplikacijama koje su napisane tako da koriste samo jedno jezgro ASUS-ova turbo tehnologija daje maksimalne perfomanse na jednom jezgru pa bacite pogled na slike iznad, dok se povećavanjem broja aplikacija u turbo mod ubacuju i ostala. Ova tehnologija biće implementirana na aktuelnim AMD matičnim pločama koje su zasnovane na čipsetu serije osam. Ono što bi takođe moglo da bude interesanto je da li ASUS sličan potez napraviti i na matičnim pločama koje kao procesor mogu da koriste Intel Core i3.

 

Izvor :techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar