| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja ROG Rampage IV BE
Hardver

ASUS predstavlja ROG Rampage IV BE

ASUS ROG Rampage IV BE

ASUS Republic of Gamers (ROG) je objavio vest o novom modelu matične ploče – Rampage IV Black Edition. Rampage IV BE predstavlja matičnu ploču E-ATX formata namenjenu gejmingu i dizajnirana je tako da oslobodi punu snagu Intel LGA 2011 Core i7 (Ivy Bridge-E) procesora.

Bazirana na Intel X79 Express čipsetu, Rampage IV Black Edition poseduje sve najbolje ROG tehnologije i poslednje inovacije koje poboljšavaju igranje i maksimalno podižu mogućnosti overklokinga, a sve spakovano u tradicionalni crno-crveni dizajn sa naglašenim srebrnim i crvenim delovima.

Rampage IV Black Edition poseduje osam DIMM socketa koji primaju do 64GB RAM-a, podržava do 4 grafičke karte (multi-GPU), a sadrži i Extreme Engine DIGI+ III modul regulacije napona (VRM) za stabilne napone. Tu je i SupremeFX Black, koji pruža zvuk kvaliteta kao da je u pitanju najskuplja audio karta. Uz sve ovo dolazi i u komplet sa besplatnom igrom – Assassin’s Creed IV: Black Flag.

 

 

Rampage IV Black Edition je projektovana da oduševi overklokere. U kompletu sa pločom dolazi i OC Panel, konzola za monitoring i podešavanje sistema u realnom vremenu, koja je odličan dodatak za svakog gejmera a značajna prednost svakog overklokera. Može se postaviti unutar konfiguracije za svakodnevno praćenje temperatura, baznog takta i brzine ventilatora. Za instant ubrzavanje, dovoljan je jedan klik na CPU Level Up. Kada se koristi eksterno, omogućava tvikovanje za monitoring i kontrolu više parametara u realnom vremenu i pomoću tastera koji se nalaze na samom uređaju. Može se reći da ekstremni overkloking nikada nije bio lakši.

 

ASUS ROG Rampage IV BE OC Panel

 

Rampage IV Black Edition ima dovoljno mesta za multi-GPU postavke, uz podršku za 4-way NVIDIA SLI i AMD CrossFireX — što omogućava gejmerima da oslobode punu snagu najnovijih grafika.

Kako bi pomerili granice, ROG inženjeri su kombinovali kvalitetan dizajn sa vrhunskim komponentama. Rampage IV Black Edition ima Extreme Engine DIGI+ III modul za regulaciju napona (VRM) koji obezbeđuje najpreciznije stabilno napajanje uz pomoć NexFET MOSFET-a, kvalitetnih zavojnica i visoko izdržljivih black metallic kondenzatora japanske proizvodnje. Uz to, ploča poseduje i odvod toplote crnog dizajna, koji je praktično integrisan u deo gde se nalaze MOSFET-i i proteže se sve do poklopca sa I/O portovima što omogućava bolje hlađenje i veću stabilnost sistema.

Uz ovako pažljivo urađen dizajn, nije iznenađenje što je Rampage IV Black Edition već oborila brojne svetske rekorde. U ovom trenutku, drži svetske rekorde u 3DMark11 Entry (E39244), 3DMark11 Performance (P41531), 3DMark11 Extreme (X22531), 3DMark Fire Strike (34246) i 3DMark Vantage (P96500). Pored toga što je postavila nove rekorde na ovim benchmark testovima, Rampage IV Black Edition je osvojila i brojne druge svetske rekorde na X79 platformi, ko što su overklokovanje i7-4820K procesora na 6943MHz i G.Skill quad-channel DDR3 kit-a na 4072MHz. Takođe, generisala je najviši bazni takt (BCLK) do sada postignut na X79 platformi koji iznosi 197,16MHz, i progurala Extreme Tuning Utility sve do 1924 markova.

 

ASUS ROG Rampage IV BE 1

 

Rampage IV Black Edition je puna opcija koje će oduševiti čak i najzahtevnije gejmere. Dolazi sa ugrađenom SupremeFX Black karticom koja pruža zvuk jednakog kvaliteta, kao i najskuplje audio karte. Premijum komponente, kao što su ELNA audio kondenzatori i WIMA film kondenzatori nemačke proizvodnje, isporučuju besprekoran zvuk, dok Hi-Fi op-ampovi i Cirrus Logic CS4398 DAC se staraju sa zvuk sa manje šuma sa SNR-om od 120dB. Pojačalo za slušalice u vidu Texas Instruments TPA6120A2 čipa, pojačava svaki detalj zvuka koji čujete. Ekskluzivna EMI tehnologija za izolaciju i unapređeni NEC/TOKIN UC2 audio relej, štite električna kola od preopterećenja i smanjuju „pucketanje“ što za rezultat daje topao, čist i prirodan zvuk.

 

ASUS ROG Rampage IV BE konektori

 

ROG Sonic Radar, u obliku „prozorčića“ na ekranu, pruža igračima dodatno „uvo“ što je korisno naročito u FPS igrama. Sonic Radar omogućava prikaz precizne pozicije neprijatelja na ekranu.

Ultra-brzi Intel Gigabit ethernet u kombinaciji sa ROG GameFirst II alatom vrši optimizaciju mrežnog saobraćaja kako bi latencija bila minimalna, dok ROG RAMDisk alat omogućava da se slobodnom RAM-u dodeli uloga brzog virtuelnog hard diska – što dodatno poboljšava performanse.

 

 

Rampage IV Black Edition je bez sumnje stilski savršeno odrađena i to ne samo spolja. Nova matična ploča dolazi sa UEFI BIOS-om koji ima odličan grafički interfejs stilizovan sjajnom novom crnom temom. Pored toga što izgleda odlično, novi UEFI BIOS je neverovatno jednostavan za korišćenje uz veliki broj opcija za podešavanje i mogućnost kreiranja overkloking profila. U UEFI BIOS ugrađen je i Secure Erase, opcija za brzo vraćanje SSD-a na fabričko stanje kako bi se obezbedile maksimalne performanse.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar