| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja GeForce GTX 780 grafičku kartu
Hardver

ASUS predstavlja GeForce GTX 780 grafičku kartu

ASUS GeForce GTX 780

Kompanija ASUS je danas predstavila GeForce GTX 780 grafičku kartu koja sadrži 28nm grafički procesor NVIDIA GK 110-300 sa 2304 CUDA jezgara i 3GB GDDR5 memorije na 384-bitnom memorijskom interfejsu. Jezgro grafičkog procesora je klokovano na 902MHz, dok video memorija radi na efektivnoj frekvenciji od 6008MHz. Sa otprilike 50% više snage od GTX 680 modela i uz DirectX 11, GeForce GTX 780 pruža odlične gejming performanse, kao i multimediju najvišeg kvaliteta. ASUS GTX780 podržava TXAA i FXAA, napredne tehnologije, što doprinosi boljem kvalitetu prikaza u igrama.

 

 

Pored izvanrednog kvaliteta proizvoda, ASUS se pobrinuo da korisnici u potpunosti iskoriste sve mogućnosti ove grafike uz jednostavni GPU Tweak alat za „tuning“ grafičkih karti, dok su performanse i ušteda energije fino balansirani zahvaljujući NVIDIA GPU Boost 2.0, pametnom alatu koji pomaže kod upravljanja taktovima grafičkog procesora. Dodatno, ASUS će na Computex-u 2013 predstaviti i GeForce GTX 780 DirectCU II grafičku kartu sa potpuno redizajniranim hlađenjem.

 

GPU Tweak alat za jednostavan monitoring i kontrolu grafičke karte

 

ASUS GeForce GTX 780 2 T

 

Ekskluzivni ASUS GPU Tweak alat je nadograđen kako bi se u potpunosti iskoristile mogućnosti GeForce GTX 780 modela. Pomoću intuitivnog grafičkog interfejsa ovaj alat korisnicima omogućava da modifikuju brzine memorije i jezgra grafičkog procesora, ventilatora, kao i da postave granicu za visinu temperature i granicu potrošnje električne energije. Uz to, moguće je postaviti specifične profile za posebne igre, koji se mogu brzo sačuvati i kasnije menjati po potrebi.

 

NVIDIA GPU Boost 2.0 – dinamičko podešavanje takta

 

ASUS GeForce GTX 780 1 T

 

Nakon debija GPU Boost tehnologije u GeForce GTX 600 seriji grafičkih karti, uz ASUS GTX780 dolazi GPU Boost 2.0 koji donosi još više opcija za pametne modulacije takta grafičkog jezgra. Kako se oslanja na upotrebu i opterećenje grafike, GPU Boost veoma efikasno menja taktove grafičkog procesora za postizanje maksimalnih performansi i uštedu energije. Dodatno, GPU Boost 2.0 pruža mogućnost postavljanja granice temperature zagrevanja karte, povišen overvolting, kao i podešavanje tečnog hlađenja.

 

Specifikacije

 

Naziv modela

GTX780-3GD5

Grafički čip

NVIDIA GeForce GTX 780

Klok jezgra

902MHz (max boost)

OpenGL podrška

OpenGL 4.3

Takt, količina i memorijski intefrejs

3GB GDDR5 / 6008MHz efektivno / 384-bit

Video izlazi

DVI-I x 1, DVI-D x 1, HDMI x 1, DisplayPort 1.2 x 1

Dodatni softver

ASUS GPU Tweak

Dimenzije

27,4x 11,1×3,8mm

 

Dostupnost

ASUS GeForce GTX 780 se isporučuje od danas, a mi se nadamo da će nam jedna ovakva karta uskoro pasti šaka tj. da će doći do PCAXE laboratorije na druženje i testiranje.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar