| Vesti | Hardver | Asus predstavio Xonar U7 Echelon
Hardver

Asus predstavio Xonar U7 Echelon

Xonar U7 Echelon

ASUS je nedavno predstavio Xonar U7 Echelon Edition, kompaktnu 7.1 USB audio karticu, koja poseduje kvalitete svog prethodnika, Xonar U7.

Nova zvučna karta donosi pojačanje u obliku ekskluzivnog softvera, Sonic Radar-a koji služi za vizuelizaciju zvuka u toku igre. Tu je i Sonic Studio Pro, softver koji omogućava preciznu kontrolu zvuka, a sve to je upakovano u kamuflažni dizajn iz Echelon serije proizvoda.

 

 

Sonic Radar tehnologija kao dodatna podrška

 

Moderne igre su mnogo više od grafike, pa i igrači zahtevaju više od svog hardvera, kako bi se uživeli u igru uz što bolje vizuelne i zvučne efekte. Xonar U7 Echelon serija u paket uključuje i Sonic Radar, jedinstvenu Asusovu tehnologiju za vizuelizaciju zvuka koja igračima donosi dodatnu dimenziju zvuka, naročito u FPS igrama. Bez obzira na to koju igru igrate, Sonic Radar se na monitoru prikazuje u obliku HUD-a (head-up display)  – mali „radar“ na kome su obeležene sve radnje koje se dešavaju u igri u odnosu na poziciju igrača, a bazira se na zvučnim informacijama koje se tokom igre generišu.

Postoji i opcija postavljanja više ekrana koji će prikazivati specifične zvukove, kao što su koraci i pucnji. To pomaže igračima da precizno lociraju protivnika na „radaru“, čak i kada nisu u mogućnosti da uspostave direktan vizuelni kontakt, čime igrač dobija znatnu prednost u odnosu na protivnike. Izgled i pozicija Sonic Radara se mogu podesiti prema potrebama korisnika i različitih igara.

 

Xonar U7 Echelon product photo overview

 

Potpuna kontrola zvuka i razne inovacije uz Sonic Studio Pro

 

ASUS Xonar U7 Echelon Edition isporučuje i najnoviju verziju Sonic Studio Pro softvera. Uz njegovu pomoć korisnik ima potpunu kontrolu nad svakim aspektom zvuka, od ekvalizatora (EQ) do balansiranja zvučnika. Pomoću interfejsa ovog softvera moguće je i aktivirati specifične zvučne profile za različite potrebe, a moguće je i fino podešavanje Dolby Home Theater 4, kako bi se stereo zvuk konvertovao u 5.1 ili 7.1 surround zvuk.

Pored toga, Sonic Studio Pro poseduje i tehnologiju za otklanjanje šuma – Perfect Voice. Za razliku od drugih tehnologija za otklanjanje šuma koji se oslanjaju na antifazu, Perfect Voice koristi napredne algoritme za razdvajanje ambijentalnih šumova od govora. Rezlutat je kristalno čista glasovna komunikacija u toku igre, čak i u vrlo bučnim okruženjima poput LAN žurki. Takođe, odvojene kontrole za jačinu zvuka slušalica i mikrofona olakšavaju igračima podešavanja u toku igre jer nema potrebe za otvaranjem dodatnog menija ili prozora.

 

Xonar U7 Echelon product photo backpanel

 

Kvalitet zvuka bez premca

 

ASUS Xonar U7 Echelon Edition je deklarisan na 24-bit/192KHz, SNR od 114dB (odnos signal/šum) i istinski 7.1 surround zvuk, a sve to u kompaktnom i laganom uređaju. Osim toga, nije mu potreban eksterni strujni adapter jer se na računar povezuje putem USB priključka, što doprinosi jednostavnosti korišćenja i nošenja, dok ugrađeno pojačalo za slušalice pruža igračima kompletan doživljaj igre. Dovoljno kompaktan da stane u džep torbe za laptop, ASUS Xonar U7 Echelon Edition donosi zvuk visokog kvaliteta u praktičnom pakovanju.

Prvobitni i originalni ASUS Xonar U7 se odlično pokazao na PCAXE testu, a sudeći po svemu nabrojanom, Echelon verzija može da bude samo bolja i zanimljivija za gejmere.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar