| Vesti | Hardver | ASRock dizajnirao ploče za „rudarenje“
Hardver

ASRock dizajnirao ploče za „rudarenje“

ASRock H81 Pro BTC H61 Pro BTC

Pre tri godine, 22. maja 2010. čovek pod pseudonimom „Laszlo“ je izvršio prvu kupovinu na svetu bitcoin-om. On je kupio dve velike pice u vrednosti od 25 dolara za tačno 10000 bitcoin-a, samo zato što je mislio da bi bilo zanimljivo ako bi rekao da je picu platio bitcoin-ovima.

Niko nije bio siguran kakva će biti sudbina bitcoin-a, a skoro pa niko nije ni pomislio da će ova virtuelna valuta za svega par godina doživeti ovakav rast vrednosti. Niko nije mogao ni slutiti da će jedan bitcoin vredeti približno 1000 dolara, koliko je vredeo ovih dana?!

„Laszlo“ je od tada poznat na internetu po kupovini najskuplje pice ikada, jer te dve velike pice danas vrede par miliona dolara!

 

 

Zbog brzog transfera i sigurnosti, kao sistem plaćanja, ova virtuelna valuta se brzo širi svetom i dobija sve više i više priznanja od korisnika interneta, pa čak i vlasti. Nemačko Ministarstvo finansija je zvanično najavilo bitcoin kao „jedinicu valute“. Bitcoin bankomati se instaliraju u Kanadi, a čak i Pariz Baget franšiza pekara u Južnoj Koreji sada prihvata bitcoin kao valutu za plaćanje.

 

H61 Pro BTC Box T H81 Pro BTC Box T

 

Postoji puno puteva do bitcoin-a, a sve što Vam je potrebno je pouzdana “rudarska mašina”, strpljenje i malo sreće na berzi. Frka oko bitcoin-a je toliko velika da je ASRock ciljno dizajnirao dve matične ploče za rudarenje – H81 PRO BTC i H61 PRO BTC. Obe imaju šest PCIe slotova i za razliku od drugih tj. non-Bitcoin matičnih ploča, ASRock ploče imaju dva dodatna 4-pinska molex konektora za dodatno napajanje PCIe slotova što utiče na stabilnost sistema tokom „rudarenja“.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu