| Vesti | Hardver | ASUS predstavio MB168 seriju portabilnih monitora
Hardver

ASUS predstavio MB168 seriju portabilnih monitora

ASUS MB168

Kompanija ASUS je predstavila MB168 seriju portabilnih monitora, koji se napajaju preko USB porta.

Dijagonala monitora iz ove serije iznosi standardnih 15,6″ i dizajnirani su za laptopove, kao i PC računare. Ono najzanimljivije je da se ovi monitori napajaju preko USB 3.0 porta, kao i da video signal takođe ide preko ovog porta, tako da nema potrebe za nošenjem bilo kakvih naponskih adaptera isl.

Monitori iz ASUS MB168 serije će imati masu od samo 800g, i samim tim biće prenosni u samom smislu te reći.

 

 

Ovakvi monitori su idealni za prezentacije, a displej bez korišćenja žive sa LED pozadinskim osvetljenjem troši samo 5W u radu tako da neće previše opteretiti bateriju laptopa.

Rezolucije koje će ovi monitori podržavati su 1366×768, a biće modela koji će podržavati i Full HD rezoluciju od 1920×1080.

 

ASUS MB168 01

 

Moguće je napajanje ovih prenosnih monitora i preko USB 2.0 porta, ali sa tom razlikom da će se brightness razlikovati.

Obrazac sa koncentričnim krugovima čini ASUS MB168 seriju portabilnih monitora idealnim za korišćenje uz ASUS Zenbook ultrabukove, i dolazi sa zaštitnom futrolom koje služi i kao postolje za monitor.

Ova serija monitora koristi i ASUS EzLink tehnologiju koja obrađuje video u samom monitoru, pa je tako na jedan PC ili laptop moguće povezati do čak 5 ovakvih monitora, dokle god imate slobodnih USB portova. ASUS EzLink tehnologija može da podešava brightness monitora u skladu sa osvetljenjem okoline, a podržana je i rotacija slike po potrebi.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar