| Vesti | Hardver | ASUS P7P55D Delxe matična ploča
Hardver

ASUS P7P55D Delxe matična ploča

asus

Momci sa sajta Guru3D bili su u prilici da se pozabave kratkim pregledom ASUS-ove nove matične ploče, koja se očekuje sa pojavljivanjem Intel Core i5 procesora. Evo šta su oni izneli o P7P55D Deluxe matičnoj ploči:

„Ova matična ploča svojim izgledom obećava da će biti nešto posebno, tj. da će biti san mnogih vlasnika Intel Core i5 procesora. Ovaj model opremljen je sa veoma kvalitetnom naponskom jedinicom (16+3 faze), zatim su tu četiri DIMM slota za DDR3 RAM memoriju, a podržavaće brzine do DDR3-2133.

 

Kako bi overklok bio što lakši neupućenim korisnicima ASUS se potrudio i ugradio razne tehnologije koje će to omogućiti, kao recimo DIP prekidači za kontrolu napona. Na slici možete videti da je matična ploča opremljena sa tri PCIe x16 slota druge generacije. Jedan je kontrolisan direktno od strane CPU-a, odnosno integrisanog PCIe kontrolera unutar njega, dok druga dva kontroliše dodatni čip ugrađen na ovu matičnu ploču.

 

18_P7P55D_Deluxe

 

Prisutno je osam SATA II portova, kao i dva gigabitna LAN kontrolera, zatim Realtek-ov HD zvuk i sada već standardni ExpressGate instant OS. Unutar paketa dolazi i TurboV daljinski upravljač za overklokovanje i propratni softver – Turbo key, Xtreme Fazom, Anti-EMI i StackCool 3+. Sve ove tehnologije omogućava TurboV EVO procesor u saradnji sa ASUS Auto tuning-om i ostalim pomenutim tehnologijama“.

 

 

Izvor: www.guru3d.com

Komentarišite na forumu

 

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar