| Vesti | Hardver | Asus P7H57D-V EVO matična ploča
Hardver

Asus P7H57D-V EVO matična ploča

asus

 

 

Sada kada smo već ispratili izbacivanje Intelove P55 platforme i  „Lynnfield“ i5 i i7 quad-core procesora, kompanija nam priprema novi proizvod u Q1 2010. godine. U pitanju su dual-core procesori koji će biti brendirani sa i3 i i5 oznakama. Jedinstvena odlika ovih procesora je integracija grafičkog kontrolera u sam procesor.

 

Sa druge strane, Intel razvija i novu verziju čipseta koja će moći da podrži Flexible Display tehnologiju koja je zadužena za upravljanje grafičkim kontrolerom. Čipset koji će biti u stanju to da uradi je nadolazeći Intelov H57 Express čipset, kodnog imena „Eagle Lake“.

Matične ploče koje će biti bazirane na H57 čipsetu će podržavati tipične displej konktore kao što su DVI, D-Sub ili HDMI. Ovaj čipset je pre svega zamišljen kao proizvod koji bi trebalo da pokrije mainstream segment, ali kompanija Asus nam pokazuje kako H57 čipset može biti iskorišćen za pravljenje high-end ploče kao što je P7H57D-V EVO. Ploča dizajnom podesća na svog P55 rođaka, tačnije Asus P7P55D Deluxe. Podržavaju isti set funkcija, uključujući i podršku za SATA 6 GB/s, USB 3.0 standard i full-bandwith PCI-Express 2.0 interfejs.

16_asus_p7h57d

CPU će napajati 11-fazna VRM naponska jedinica, dok će se o napajanju memorijskih modula pobrinuti 2-fazni VRM. Dva PCI-Express 2.0 x16 slota se pretvaraju u dva x8 slota, u slučaju da su oba iskorišćena. Tu su i dva PCI-Express x1 slota, kao i jedan PCI slot. Zadnji panel uključuje konektore za 8-kanalni audio, bojom obeležene USB 3.0 portove naspram USB 2.0 portova, DVI i D-Sub displej konektore, FireWire i e-SATA. Postoji mogućnost da će se ploča pojaviti na buduće CES 2010 sajmu tehnike.

 

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Nenad Zarić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar