| Vesti | Hardver | ASUS Nexus 7 dostupan u Srbiji
Hardver

ASUS Nexus 7 dostupan u Srbiji

ASUS Nexus7 dostupan u Srbiji

Najbolji sedmoinčni tablet od sada i kod nas

 

Kada se pojavio na tržištu, prvi Nexus 7 je postavio nove standarde kvaliteta i odnosa cena/performanse. Nasledniku nije bilo lako da pomeri granice, ali gotovo svi koji su imali priliku da vide i testiraju novi Nexus 7 (2013) se slažu da je u pitanju najbolji sedmoinčni tablet na svetu.

Preporučena maloprodajna cena za WiFi model sa 32 GB je 31.490 dinara, a LTE verzija sa 32 GB košta 40.990 dinara. ASUS je najavio da za desetak dana stiže i WiFi verzija sa 16 GB po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 28.490 dinara.

 

 

Već na prvi pogled se uočava da je novi Nexus 7 značajno uži od prethodnika (čak 6 mm), pa ga je lakše držati jednom rukom. Postoji i logično objašnjenje zašto okvir nije tako uzak sa gornje i donje strane. Kada se tablet postavi u horizontalni položaj, jedini siguran način za držanje je da ga pridržavate palcem odozgo.

 

ASUS Nexus7 3 T

 

Da je okvir uži, palac bi stalno dodirivao ekran, pa bi normalan rad bio otežan. Ovo je samo jedan od dokaza da je ASUS prilikom dizajniranja Nexusa obratio pažnju na mnogo više od puke estetike. Uz debljinu od samo 8,65 mm i težinu koja je za oko 15% manja nego kod prethodne generacije, Nexus 7 predstavlja pravo malo remek delo.

 

ASUS Nexus7 4 T

 

Nexus 7 je prvi sedmoinčni tablet koji ima ekran pune HD rezolucije – 1920×1200 piksela. Sa više od 2,3 miliona piksela (323 ppi), vernom reprodukcijom boja i neverovatno velikim uglovima vidljivosti, ovaj ekran će impresionirati i najzahtevnije korisnike.

 

ASUS Nexus7 5 T

 

Čak ni čitanje veoma sitnog teksta ne predstavlja napor uz ovako visoku rezoluciju. Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor sa četiri jezgra zahvaljujući naprednoj arhitekturi obezbeđuje novom Nexusu 7 značajno bolje performanse u poređenju sa prethodnom generacijom, a lakom obavljanju svih zadataka pomažu i 2 GB RAM-a.

 

ASUS Nexus7 2 T

 

Nova platforma ne samo da daje bolje performanse već je i energetski efikasnija, pa je i autonomija povećana. Korisnici sada mogu surfovati internetom čak do 10 sati bez dopunjavanja baterije, a o uživanju u gledanju filmova ne bi trebalo trošiti reči.

 

ASUS Nexus7 1 T

 

Ako je prošlogodišnjem modelu nešto nedostajalo, onda je to zadnja kamera. ASUS je i to ispravio, pa novi Nexus 7 ima dve kamere. Mono zvučnik prošlogodišnjeg modela je zamenjen stereo zvučnicima sa Fraunhofer Cingo audio tehnologijom. Za one koji ne znaju, Fraunhofer je kreator MP3 formata. Po tradiciji, nove Nexus uređaje prati i nova verzija Androida, pa se Nexus 7 (2013) može pohvaliti da je prvi sedmoinčni tablet sa Androidom 4.3. Na kraju, onima koji žele brz internet u svakom trenutku, na raspolaganju je Nexus 7 u LTE verziji.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar