| Vesti | Hardver | ASUS Maximus V Formula na Computexu
Hardver

ASUS Maximus V Formula na Computexu

uvodna

ASUS Republic of Gamers Maximus V Formula donosi tradicionalni ROG kvalitet za najnoviji kompjuterski hardver i igranje. Kako dolazi sa implementiranim Intel Z77 čipsetom podržava i drugu i treću generaciju Intel Core procesora. Zarad potpuno stabilnog hlađenja koje zahtevaju gejmeri i moderi, u ovu ploču je ugrađen Fusion Thermo – ekskluzivna kombinacija hlađenja koja omogućava i vazdušno i vodeno hlađenje. SupremeFX IV audio tehnologija daje zvuk višeg kvaliteta za igre i sve multimedijalne sadržaje, dok GameFirst II, opcija koja smanjuje vreme odziva i ublažava kočenje, doprinosi boljem i lakšem onlajn igranju i VoIP telefoniranju. Ugrađeni mPCIe Combo sa dual-band WiFi-em i Bluetooth 4.0 pruža dodatne mogućnosti za povezivanje i doprinosi većoj fleksibilnosti, a Maximus V Formula/ThunderFX SKU se isporučuje sa multiplatformskim pojačalom za slušalice.


Spremna za vazdušno i vodeno hlađenje

Ekskluzivni Fusion Thermo je fabrički ugrađen na ploču i uključuje sve napredne opcije za vazdušno i vodeno hlađenje i tako korisnicima daje mogućnost da biraju opciju koja im najviše odgovara, što čini Maximus V Formulu idealnom platformom za gejmere koji vole sami da podešavaju nivoe performansi. Specijalno dizajniran vazdušni hladnjak sa rebrima od eloksiranog aluminijuma držaće kritične komponente na niskoj temperaturi čak i pri overkloku. Ako korisnik želi da upotrebi vodeno hlađenje, ROG opet daje lako primenjivo rešenje, i to pomoću kanala za vodu od bakra koji koristi niklovane konektore koji se već nalaze unutar hladnjaka, sa otvorima na oba kraja kako bi se creva što lakše postavila. Sve ove opcije čine Maximus V Formulu unapred spremnom za napredno igranje, takmičarski overkloking, i sve vrste modifikacija. Fusion Thermo je dizajniran uz pomoć gejmerske zajednice koja je slala predloge, i oslikava blisku saradnju koju ROG održava sa gejmerima širom sveta.

 

OCeri T

 

Premium kondenzatori za kristalno čist zvuk tokom igre

Unapređeni SupremeFX IV audio hardver je standardna oprema na Maximus V Formuli, a koristi precizno odabrane Premium ELNA audio kondenzatore japanske proizvodnje, plus dodatni glavni kondenzator od 1500uF. Ove komponente mogu podneti mnogo veću jačinu zvuka od standardnog audio hardvera koji se nalazi na pločama, generiše fantastične efekte i surround. Sve ovo omogućava pojačalo za slušalice od 300ohm. Pored ovog, ROG inženjeri su kreirali i ekskluzivnu Red Line Shielding tehnologiju koja izoluje SupremeFX IV hardver od ostalih komponenti na ploči kako bi značajno smanjili smetnje. Za kompletan efekat, na SupremeFX IV audio čip je postavljen EMI zaštitni poklopac za dodatnu zaštitu od neželjenih smetnji.

 

Multiplejer optimizacija nove generacije

Ekskluzivna GameFirst II tehnologija donosi sofisticiraniju optimizaciju mrežnog protoka u poređenju na prethodnu Game First tegnologiju. Ona aktivno nadgleda i usmerava protok podataka kako bi smanjila vreme odziva i ukupno kašnjenje signala, i tako omogućava korisnicima da uživaju u kvalitetnijem onlajn gejmingu i boljem kvalitetu VoIP poziva. Sada je ova opcija mnogo jednostavnija za upotrebu i nadograđena sa cFosSpeed Traffic Shaping tehnologijom, pa tako GameFirst II neprekidno vrši proveru paketnog prenosa da bi se minimizovalo čekanje transfera, a rezultat su primetno bolje mrežne performanse. Sadrži i ekskluzivni EZ Mode, koji pomoću intuitivnog interfejsa približava opcije čak i potpunim početnicima. A tu je Advanced Mode za dodatno podešavanje.

 

Odlične performanse multi-platform slušalica

Dostupna samo na Maximus V Formula/ThunderFX matičnoj ploči, ThunderFX tehnologija – „upravlja“ zvukom na slušalicama pomoću najfinijih kondenzatora i pojačala od 300ohm. ThunderFX koristi tehnologiju otklanjanja buke iz okruženja (ENC) sa digitalno-analognim konverterom (DAC) od 120dB SNR, i sadrži poseban relej samo za eleminisanje pucketanja za vreme butovanja i pada napona. ThunderFX ima podršku za desktop i laptop računare, Xbox 360, i PlayStation 3, a nudi i GamEQ sa tri unapred postavljena profila za različite žanrove igara (FPS , trke, i strategije u realnom vremenu). GamEQ takođe daje korisnicima pristup detaljnim podešavanjima kako bi postigli veću čistoću zvučnih efekata, a kao rezultat jasno i glasno preko slušalica čujete svaki zvuk od mašina u pozadini do koraka protivnika u nekoj FPS igri.

 

Svetski rekordi još jednom

ROG Maximus V Formula je već zauzela poziciju moćnog igrača na globalnoj sceni overklokera i benčmarka. Tokom prethodnih nekoliko nedelja, ova gejmerska ploča korišćena je nekoliko glavnih overklok rezultata. Tako su oboreni sledeći rekordi:

 

3D Mark 2003:

3DMark03 World Record

Više detalja na sledećem linku.

 

3D Mark 2005:

3DMark05 World Record

Više detalja na sledećem linku.

 

Unigine Heaven DX11:

Unigine Heaven Xtreme Preset DX11 World Record

Više detalja na sledećem linku.


wPrime 32M:

wPrime 32m World Record

Više detalja na sledećem linku.

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar