| Vesti | Hardver | ASUS-AUTOMOBILI LAMBORGHINI Eee PC VX6 Netbook
Hardver

ASUS-AUTOMOBILI LAMBORGHINI Eee PC VX6 Netbook

asus

Savršen odnos napredne tehnologije i vrhunskog dizajna

 

Izrađen u skladu sa Lamborghini tradicijom i renomeom, novi ASUS VX6 netbook se odlikuje prefinjenim dizajnom i odličnim performansama koje obezbeđuju NVIDIA® IONTM grafička karta i Intel® AtomTM D525 procesor sa dva jezgra. Superioran zvuk garantuje Bang & Olufsen ICEpower®, a impresivan niz naprednih tehnologija zaokružuje ultra brzi USB 3.0.

 

Moderna tehnološka dostignuća

Nastao kao rezultat bliske saradnje kompanija ASUS, vodećeg proizvođača netbookova i Automobili Lamborghini, koja je poznata po vrhunskim automobilima, novi VX6 poseduje ekran dijagonale 12 inča i izvanredne multimedijalne mogućnosti. Za grafiku je zadužena nova generacija NVIDIA® IONTM platforme, a značajno mesto zauzima i NVIDIA® OptimusTM tehnologija koja omogućava trenutno i neprimetno prebacivanje sa integrisane na diskretnu grafičku kartu, u cilju postizanja optimalnog odnosa performansi i potrošnje.

Novi VX6 koristi Intel® AtomTM D525 procesor sa dva jezgra koja rade na 1,8 GHz, što mu obezbeđuje multimedijalne performanse koje drastično odskaču od konkurencije u netbook kategoriji. Zahvaljujući HDMI portu može se brzo i lako povezati sa HD televizorom, za maksimalno uživanje u videu pune HD rezolucije.

Vrhunska audio tehnologija kojom je Bang & Olufsen ICEpower® oplemenio ovaj računar rezultuje dubokim i bogatim basom, kao i velikim frekventnim opsegom, čime je dobijen zvuk koji daleko nadmašuje ono što su do sada nudili netbookovi. Korisnik može uživati u surround zvuku u filmovima, ali i kristalno jasnoj muzici.

Kao što se i očekuje od vrhunskog uređaja, VX6 poseduje podršku za USB 3.0 i Bluetooth 3.0.

 

lambo_b_1_Tlambo_b_2_T

 

Sjajni pedigre

Dizajniran po uzoru na Lamborghini Murciélago LP640 Roadster, VX6 predstavlja otelotvorenje luksuza i performansi, sa vrhunskim dizajnom koji odskače od konkurencije. Ergonomija je takođe značajan adut, a ističu se tiha tastatura i odmorište za dlanove koje je prijatno na dodir. Spoljne površine su izrađene od izdržljivog i elegantnog brušenog metala.

 

lambo_w_1_Tlambo_w_2_T

 

Miš koji se savršeno uklapa

Uporedo sa VX6, ASUS je predstavio i WX- AUTOMOBILI LAMBORGHINI bežičnog miša koji se savršeno uklapa u koncept ovog netbooka. Miš, koji će se prodavati zasebno, ima atraktivan dizajn koji odražava isti stil kojim se odlikuju VX6 i Lamborghini automobili. Odlikuje se rezolucijom od 2500 dpi, što garantuje visoku preciznost, a USB nano adapter omogućava rad i sa udaljenosti do 10 metara.

 

lambo_m_b_Tlambo_m_w_T

 

SPECIFIKACIJE

Ekran

12.1 inča LED WXGA HD (1366×768)

Operativni sistem

Originalni Microsoft Windows® 7 (dual operativni sistem sa Express Gate Cloud)

CPU/čipset

Intel® Atom™ D525 (dual core, 1.8GHz)/Intel® NM10

Grafička karta

NVIDIA® ION2™ (N11M-PT2) sa 512MB GDDR3

Memorija

DDR3 SO-DIMM 1GB/2GB/4GB

Prostor za podatke

250GB/320GB hard disk + 500GB ASUS WebStorage

Wireless

WLAN: 802.11b/g/n i b/g 2.4GHz
Bluetooth 3.0

Baterija

6-ćelijska Li-ion, 2.6Ah (57.72 W/hour), 5,5 sati autonomija

Multimedija

Kamera

1.3 megapixel

Audio

High definition CODEC

Zvučnici

Stereo zvučnici, Bang & Olufsen ICEpower® tehnologija

Mic

Interni

Konektori

1 x VGA, 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0,
1 x LAN RJ-45, 2 x audio
Čitač kartica: MMC/SD(SDXC)

 

Dimenzije

297 (W) x 204 (D) x 28.67 (H) mm

Težina

1.5 kg (sa 6-ćelijskom baterijom)

Boje

Bela/crna

 

Komentarišite na forumu