| Vesti | Hardver | ASUS je predstavio šest matičnih ploča baziranih na H81 čipsetu
Hardver

ASUS je predstavio šest matičnih ploča baziranih na H81 čipsetu

ASUS H81 serija

Kompanija ASUS je predstavila šest novih modela matičnih ploča koje se baziraju na Intel H81 čipsetu i to u ATX, Micro-ATX i Mini-ITX formatima. ASUS H81 serija je projektovana za četvrtu generaciju Intel Core procesora i dolazi sa eskluzivnom ASUS 5X Protection tehnologijom koja pruža vrhunsku stabilnost sistema. Ove matične ploče pokrivaju širok spektar kompjuterskih potreba.

ASUS H81 seriju čine modeli: H81-Plus ATX formata, zatim H81M-Plus, H81M-A, H81M-C i H81M-E koje su microATX ploče i H81I-Plus Mini-ITX matična ploča. Svi modeli poseduju dva DDR3 (1600MHz) DIMM slota koji podržavaju do 16GB RAM-a, jedan PCI-Express x16 (@x16) slot i dva SATA 6Gbit/s porta. Pored toga, svi modeli uključuju i najnoviji ASUS UEFI BIOS, Realtek 7.1 audio i USB 3.0 sa USB 3.0 Boost tehnologijom uz pomoć koje se postiže i do 1,7 puta veća brzina prenosa podataka u poređenju sa standardnim USB 3.0 i to na svim uređajima koji rade na UASP standardu (USB Attached SCSI Protocol).

 

 

ASUS H81-Plus, H81M-Plus, H81M-A i H81M-E matične ploče poseduju ekskluzivnu ASUS 5X Protection tehnologiju koja obezbeđuje dug i stabilan radni vek vašeg računara. DIGI+ VRM digitalna kontrola napona poboljšava opštu stabilnost sistema, dok izmenjivi osigurači štite I/O portove i DIMM slotove od kratkih spojeva i nestabilnog napona. ESD guards (zaštita od elektro-magnetskog pražnjena) takođe štite osetljive komponente od elektromagnetnih smetnji. Dodatno, zaštita podrazumeva i I/O portove od nerđajućeg čelika koji su otporni na koroziju i traju do tri puta duže u poređenju sa standardnim portovima.

 

ASUS H81-PLUS T ASUS H81M-PLUS T ASUS H81M-A T
     
ASUS H81M-E T ASUS H81M-C T ASUS H81I PLUS T

 

Sve matične ploče iz H81 serije poseduju u najkvalitetnije kondenzatore koji imaju više nego dva puta duži radni vek od tradicionalnih elektrolitičkih kondenzatora što znači preko 50 godina kontinuiranog korišćenja u standardnim uslovima (na 65°C).

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar