| Vesti | Hardver | ASUS je predstavio P8B WS Workstation matičnu ploču
Hardver

ASUS je predstavio P8B WS Workstation matičnu ploču

asus

ASUS je objavio prve informacije o novoj matičnoj ploči pod oznakom P8B WS za profesionalne grafičke dizajnere. Ploča nude odlične OpenGL performanse uz pomoć novog čipseta pod nazivom Intel C206 za 1155 baziranu Intel Xeon E3-1200 seriju workstation procesora. Pomenuta ploča koristi dual server-class Intel LAN čija integracija donosi 64% manju uposlenost procesora što će na kraju povećati propusnu moć, te će i SATA 6Gb/s i USB 3.0 portovi raditi bolje i brže. Podrška za veliki broj procesora, memorije i različitih tipova grafičkih karti ostavlja dosta prostora za izgradnju raznih workstation računara. Nova ploča dolazi sa ASUS „24X24“ garancijom, što znači non-stop 24h prisutnost proizvoda na tržištu u narednih 24 meseca.

 

PR ASUS MB_P8B WS with Box_T

Optimizovane OpenGL performanse.

U kombinaciji sa workstation-specific Intel C206 čipsetom i 1155 Xeon E3-1200 serijom workstation procesora cela patforma omogućuje povećanje performansi HD3000 grafičke karte što će uveliko uticati na OpenGL performanse. Takođe, celokupna arhitektura je podržana od strane nezavisnih softverskih aplikacija, uključujući Adobe Photoshop, Autodesk AutoCAD, Dassault Solidworks i drugih mnogobrojnih aplikacija.

 

Dual server-class Intel Gigabit LAN

Poslovni korisnici koji recimo u kancelariskim uslovima žele da razmene internet konekciju ili neki drugi vid mreže mogu sa sigurnošću da povere svoj „posao“ ASUS P8P67 WS Revolution matičnoj ploči. Pomenuta ploča nudi dupli hardverski akcelerator sa Intel Gigabit LAN portovima koji mogu da smanje uposlenost, a samim tim i potrošnju procesora, čak i do 64% u poređenju na proizvodžače drugih matičnih ploča. Kada se sve sabere ovakav pristup omogućava dvostruku propusnu moć mreže u poređenju na standardni Gigabit LAN.

 

SATA 6Gb/s i USB 3.0 su uključeni

USB 3.0 radi i do deset puta brže u poređenju na USB 2.0, što će uveliko uticati na uštedu vremena pri prenosu podataka velikih kapaciteta. SATA 6Gb/s udvostručuje performanse u poređenju na SATA 3Gb/s stvarajući okruženje u kome se mnogo brže prenose podaci.

 

Fleksibilne CPU, meorijske i grafičke opcije

ASUS P8B WS podržava Xeon E3-1200 seriju serverskih i workstation procesora kao i drugu generaciju Intel Core i3 procesora, plus unbuffered DDR3 ECC memoriju, kao i unbuffered DDR3 non-ECC memoriju. Moguće je dodatno konfigurisati multi-GPU konfiguracije, gde su uključene NVIDIA GeForce grafičke karte, NVIDIA Quadro acceleratori i AMD grafičke karte u CrossFireX režimu rada. Jednostavno P8B WS je namenjena bilo kojem korisniku, tj. bilo da se radi o skupljim ili jeftinijim konfiguracijma jer bukvalno nudi sve što jednom krajnjem korisniku treba uz visok stepen moguće nadogradnje.

 

PR ASUS MB_P8B WS_T

 

Specifikacije

 

Model

P8B WS

Čipset

Intel C206

Podržani procesori

Intel Xeon E3-1200 serija

Druga generacija Intel Core i3

Memorija

4 slota, do 32GB, ECC/non-ECC

VGA izlaz

Da

Slotovi na ploči

1 x PCI-E 2.0 x16 (x16 or x8)

1 x PCI-E 2.0 x16 (x8)

2 x PCI-E 2.0 x16 (x4)

1 x PCI-E 2.0 x1/1 x PCI

Mrežna karta

2 x Intel 82574L

Multi-GPU podrška

NVIDIA GeForce / Quadro / AMD CrossFireX

Broj USB portova

2 x USB 3.0

14 x USB 2.0

Broj SATA portova

2 x SATA 6Gb/s + 4 x SATA 3Gb/s

Dimenzije

ATX, 12″ x 9.6″

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar