| Vesti | Hardver | ASUS GeForce GTX Titan grafika postavila četiri svetska rekorda u 3DMarku
Hardver

ASUS GeForce GTX Titan grafika postavila četiri svetska rekorda u 3DMarku

ASUS 3DMark rekordi

U paru sa ROG Rampage IV Extreme matičnom pločom za pobedu!

 

ASUS GeForce GTX Titan grafička karta postavila četiri nova svetska rekorda u 3DMarku pod supervizorskom palicom dva čuvena ROG eksperta za overkloking, Andre Yang i Shamino. ASUS GeForce GTX Titan je najmoćnija grafička karta sa jednim grafičkim procesorom trenutno dostupna na tržistu, što je i dokazala rušenjem dosadašnjih rekorda u 3DMark11 benchmark programu sa 36658 markova u Entry konfiguraciji podešavanja, 37263 markova u Performance konfiguraciji podešavanja, i 22076 markova u Extreme konfiguraciji. Takođe, postavljen je i svetski rekord od 21818 markova u 3DMark Fire Strike – najnoviji i najzahtevniji benčmark koji je napravio Futuremark.

 

 

Novi svetski rekordi

 

Andre Yang, ekspert za overkloking iz ROG tima, postavio je i nove rekorde u 3DMark11 uz pomoć ASUS GeForce GTX Titan grafike u quad SLI konfiguraciji. Grafičke karte su hlađene tečnim azotom, sa ROG Rampage IV Extreme matičnom pločom i Intel Core i7-3970X procesorom. Dodatne informacije o ovim svetskim rekordima, kao i korišćenoj konfiguraciji možete pronaći na sledećem linku.

3DMark Fire Strike svetski rekord postigli su Andre Yang i njegov kolega iz ROG tima, poznati overkloker Shamino, koristeći dve ASUS GeForce GTX Titan karte u NVIDIA SLI konfiguraciji. Za ovaj rezultat takođe je korišćena ROG Rampage IV Extreme ploča i Intel Core i7-3970X procesor.

 

ASUS 3DMark -Fire Strike World Record T ASUS 3DMark11 Entry Preset World Record T
   
ASUS 3DMark11 Extreme Preset World Record T ASUS 3DMark11 Performance Preset World Record T

 

O ASUS GeForce GTX Titan grafičkoj karti

 

ASUS GeForce GTX Titan poseduje dva slota sa NVIDIA Kepler grafičkim procesorom koji je je do sada uglavnom bio rezervisan za upotrebu u superkompjuterima. Sadrži 2688 CUDA jezgra i 384-bitni memorijski interfejs za 6GB GDDR5 video memorije koje je klokovana na 6000MHz. ASUS GeForce GTX Titan grafika je kompatibilna sa DirectX 11.1 što omogućava da lako pokreće najnovije računarske igre u rezoliciji 2560 x 1600, kao i višim rezolucijama.

 

ASUS-GeForce-GTX-Titan-graphics-card-with-box

 

ASUS GeForce GTX Titan grafička karta je dostupna širom sveta po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 999 američkih dolara.

 

Izvor:ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar