| Vesti | Hardver | Predstavljen ASUS Eee Note EA-800
Hardver

Predstavljen ASUS Eee Note EA-800

asus

„Hvatajte beleške, čitajte elektronske knjige i snimajte zvuk sa ultimativnom digitalnom beležnicom“ nam preporučuju iz kompanije ASUS koji sa ponosom predstavlja Eee Note EA-800, modernu digitalnu beležnicu – tanak i lagan ručni tablet uređaj koji eliminiše potrebu za nošenjem glomaznih beležnica i knjiga.

 

 

ASUS_PR_Eee Note EA800-5

 

Precizni touch screen koji ostaje jasan čak i pri jakom sunčevom svetlu

Eee Note je veoma jednostavno koristiti pomoću priložene olovke i mat ekrana osetljivog na dodir. Dijagonale osam inča i rezolucije 768×1024, ovaj monohromatski ekran pruža jasnu i oštru sliku čak i pri jakom sunčevom svetlu, iako nema pozadinsko osvetljenje. Svaki dodir olovke se registruje sa vrhunskom preciznošću, za šta je zaslužna osetljivost od čak 2450 DPI. Zahvaljujući tome je moguće raditi veoma brzo i bez grešaka hvatati beleške, ali i skicirati.

 

ASUS_PR_Eee Note EA800-11_T

 

Obilje naprednih mogućnosti

Pored toga što predstavlja digitalnu beležnicu, Eee Note je takođe i čitač elektronskih knjiga. U njegovu internu memoriju kapaciteta 4 GB može se smestiti do 10.000 elektronskih knjiga. Ukoliko želite, memoriju možete dodatno proširiti korišćenjem mikro SD kartica. Mogućnost hvatanja beleški tokom čitanja, kao i širok spektar podržanih formata koji uključuje PDF i ePub, čine Eee Note univerzalnim čitačem, pogodnim i za rad i za zabavu.

Integrisana kamera rezolucije 2 megapiksela i mogućnost snimanja zvuka značajno proširuju upotrebnu vrednost, jer korisnik može informacije i beleške sačuvati u raznim oblicima. Sve ovo čini Eee Note savršenim uređajem za različite grupe korisnika, od studenata do poslovnih ljudi. Posebnu poslasticu predstavlja podatak da Eee Note ima podršku za MP3 fajlove, što znači da možete slušati muziku i audio knjige. Ugrađeni Longman rečnik, kalkulator i aplikacija za hvatanje kratkih beleški pomažu da smanjite gužvu u svom radnom okruženju.

Ugrađeni Wi-Fi za lak i brz pristup knjigama na internetu

Iako u svojih 520 grama može smestiti celu biblioteku, sa sve vašim beleškama, Eee Note se ne zaustavlja na tome. Ugrađeni Wi-Fi vam omogućava da na brz i jednostavan način pristupite dodatnim izvorima informacija na Internetu i online prodavnicama elektronskih knjiga. Povezivanje sa PC-jem je moguće preko mikro USB porta, a sinhronizacija sa drugim računarima je olakšana podrškom za EverNote. Autonomija od čak 13,5 časova omogućava da Eee Note koristite čak i ako ste ceo dan bez punjača.

 

ASUS_PR_Eee Note EA800-27

 

Specifikacije:

Eee Note EA-800

Displej

8″ LCD, 1024 x 768 piksela

Touch

Wacom Electro-magnetic Resonance tehnologija

Dimenzije

222,4 x 139 x 11 mm

Težina

520 grama

Prostor za skladištenje podataka

4 GB (interno)

Podržava Micro SD kartice kapaciteta do 16GB

Autonomija

Čitanje i pisanje, bez korišćenja wirelessa: 13,5 h

Rad uz korišćenja wirelessa: 10 h

Standby : 10 dana

Vreme punjenja

Oko 4 h

Povezivanje

802.11b/g Wi-Fi

Mikro-USB

USB (mikro-USB konektor) za punjenje i povezivanje sa PC-jem

Audio

3.5 mm stereo audio konektor, ugrađeni stereo zvučnici

Podržani formati

Direktno podržani : PDF, ePub, MP3,JPEG, BMP, GIF, PNG

Podržani kroz ASUS alat za sinhronizaciju i transkoding: txt, doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx

Dodatna oprema

USB punjač, USB kabl, dve olovke za pisanje i futrola

Preporučena cena

230 $

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar