| Vesti | Hardver | Apple je unapredio Mac mini računar
Hardver

Apple je unapredio Mac mini računar

apple

Kompanija Apple je unapredila Mac mini, isto kao što je unapredila MacBook Air, sa novom generacijom Intel Core procesora, novom diskretnom grafikom, brzom Thuderbolt I/O tehnologijom i operativnim sistemom Lion. Novi Mac mini donosi do dva puta bolje performanse procesora i grafike od prethodne generacije.

 

MacMini_1_T

 

„Mac mini donosi brzinu i proširivost koja ga čini savršenim za radnu sobu, dnevnu sobu ili kancelariju“, izjavio je Filip Šiler, viši potpredsednik sektora za Worldwide Product Marketing, kompanije Apple. „Sa bržim procesorima, jačom grafikom i Thunderbolt-om u kompaktnom, aluminijumskom dizajnu, novi Mac mini je univerzalniji nego ikada“.

U kućištu dužine 7,7″ i visine 1,4″, novi Mac mini održava kompaktni aluminijumski dizajn dok u isto vreme donosi odlične performanse i grafičke mogućnosti. Dostupan je u tri različite konfiguracije, a kupci mogu da odaberu Mac mini sa najnovijim dvojezgarnim Intel Core i5 ili Intel Core i7 procesorima, AMD Radeon HD 6630M diskretnom grafikom, ili sa četvorojezgarnom Intel Core i7 server konfiguracijom. Dizajniran bez prostora za optički disk, Mac mini može da pristupi optičkim diskovima na drugim PC ili Mac računarima, i da radi sa MacBook Air SuperDrive-om. Configure-to-order opcije uključuju do 8 GB memorije, brži 7200 RPM hard disk i 256 GB SSD.

 

MacMini_2_T

 

Mac mini sada dolazi sa Thunderbolt I/O tehnologijom koja omogućava proširivost koja do sada nije bila dostupna Mac mini korisnicima. Sa Thunderbolt portom, Mac mini može da se poveže sa periferijama kao što su uređaji za skladištenje podataka visokih performansi, RAID nizovi i novi Thuderbolt ekrani, fantastični 27-inčni IPS monitori koji su odlični za FaceTime HD video pozive, pretraživanje interneta i gledanje filmova i fotografija.

Sa ultra-brzom Wi-Fi konekcijom, možete bežično da skinete aplikacije sa Mac App Store-a, muziku i filmove sa iTunes-a, da sačuvate podatke u Time Capsule uređaju i da delite fajlove putem AirDrop-a koji čini prenos fajlova brzim i jednostavnim. Mac mini uključuje Bluetooth za bežične periferije, i četiri USB porta za jednostavno povezivanje sa žičnim i bežičnim uređajima koje koristite svaki dan.

Novi Mac mini ostaje energetski najefikasniji desktop računar, u skladu je sa Energy Star 5.2 standardom i dostiže EPEAT Gold status. Mac mini poseduje aluminijumsko kućište koje se lako reciklira i ne sadrži bromirane i PVC materijale.

Svaki novi Mac mini dolazi sa Mac OS X Lion operativnim sistemom i sa iLife paketom aplikacija za kreiranje i deljenje sjajnih fotografija, filmova i muzike.

 

Izvor: Apcom

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar