| Vesti | Hardver | AMD Radeon RX 5500XT je dostupan za kupovinu
Hardver AMD

AMD Radeon RX 5500XT je dostupan za kupovinu

AMD je 2019. započeo na CES-u, lansiranjem prvog konzjumerskog 7 nanometarskog čipa. To je bio Radeon VII GPU. Završetak godine obeležava na sličan način, lansirajući poslednji u nizu ovogodišnje plejade 7 nanometarskih čipova.

U pitanju je takođe GPU, ali za razliku od Radeona VII, namenjen najširim igračkim masama – AMD Radeon RX 5500XT je najpristupačniji 7nm GPU koji je kompanija pridodala u svoj krcati portfolio 7 nanometarskih proizvoda koje je ove godine lansirala na tržište.

Kome je zapravo namenjen Radeon RX 5500XT? Pa najbolju ilustraciju daje AMD-ov korporativni podpredsednik i generalni menadžer Radeon Tehnološke Grupe, Scott Herkelman: „Prema poslednjim istraćivanjima sa Steam-a, više od 64% igrača se igra u 1080p rezoluciji.

AMD je dizajnirao Radeon RX 5500XT GPU sa tim igračima na umu, donoseći ima performanse i efikasnost RDNA grafičke arhitekture, po pristupačnoj ceni.“ Ono što krasi AMD Radeon RX 5500XT grafičke kartice je niz igrački orijentisanih tehnologija, koje su osmišljene da uvećaju i upotpune kompletan igrački ugođaj. AMD RDNA arhitektura – Izgrađena iz temelja za vrhunske performanse, skalabilnost i efikasnost i dizajnirana da pokreće budućnost igara, AMD RDNA igračka arhitektura pruža do 1.6X veće performanse za igranje po vatu od grafičkih kartica zasnovanih na Radeon Graphic Core Next (GCN) arhitekturi prethodne generacije.

AMD Radeon Anti-Lag – značajno smanjuje vreme odgovora na displeju, od momenta klika na miš ili tastaturu, čineći Overwatch do 22% više odzivnijim nudeći konkurentnu prednost u igri.

AMD Radeon Boost – Poboljšava performanse do 20% tokom scenarija brzih pokreta u PUBG-u dinamičkim smanjenjem rezolucije slike, povećanjem broja sličica u sekundi i višom odzivnošću uz malo vidljive promene u kvalitetu slike.

AMD Radeon Image Sharpening (RIS) – donosi jasnoću vizuelnih prikaza u igri koje su umekšane efektima skaliranja i naknadnog procesiranja efekata u DirectX 9, 11, 12 i Vulkan naslovima. Kada je uparen sa Radeon GPU skaliranjem, RIS omogućava oštre vizualne prikaze i glatkoću kadrova na displejima visoke rezolucije.

AMD FidelityFX – Alat s otvorenim kodom za programere igara koji im olakšava dodavanje visokokvalitetnih efekata post-procesa koji čine da igre izgledaju prelepo, a nude optimalni balans vizualne vernosti i performansi.

Dostupno na GPUOpenu, FidelityFX sadrži kontrastno prilagođavanje oštrenja (CAS), koje crta detalje u područjima sa niskim kontrastom, dok minimizira artefakte uzrokovane tipičnim rutinama oštrenja slika. Najveći ekosistem igračkih displeja – sa preko 900 sertifikovanih monitora koje mogu birati, igrači mogu uživati u igri bez zastajkivanja i cepanja tekstura, pomoću AMD Radeon FreeSync i Radeon FreeSync 2 HDR tehnologije.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…