| Vesti | Hardver | AMD predstavio nove notebook-ove sa Ryzen tehnologijom
Hardver

AMD predstavio nove notebook-ove sa Ryzen tehnologijom

AMD

Prethodno poznati kao Raven Ridge, notebook-ovi sa Ryzen procesorom i Radeon Vega Graphics-om, su predstavljeni od strane čelnika AMD-a.

Sa podesivih 15-vati TDP, AMD Ryzen 7 2700U i AMD Ryzen 5 2500U procesori kombinuju „Zen“ x86-core arhiktekturu, zajedno sa AMD SenseMI Technology i Radeon Vega System-on-Chip dizajnom.

„Obećali smo da ćemo doneti inovaciju i konkurenciju nazad na svaki segment tržišta PC-a, a sada je to obećanje ispunjeno kada se radi o notebook-ovima namenjenim našim korisnicima.“ – naveo je Jim Anderson, viši podpredsednik i generalni direktor, Computing and Graphics Group, AMD.

„Ryzen procesori sa Radeon Vega grafikom nude liderske performanse u pokretu za svakodnevne aktivnosti, multi-tasking, i sve to uz idealno trajanje baterije. Zadovoljstvo nam je da isporučimo najbrži procesor na svetu za ultratanke notebook računare, pružajući korisnicima priliku da maksimalno iskoriste svoj digitalni život kroz naš dizajn notebook računara OEM partnera.“ – dodaje Anderson.

 

AMD 01

 

AMD Ryzen procesor sa Radeon grafikom nudi do 3 puta veće CPU performanse, 2.28 puta veće GPU performanse, do čak 58 odsto manje potrošnje energije, novu Precision Boost 2 tehnologiju koja ubrzava performanse procesora uz pomoć brojnih CPU core-ova, kao i Mobile Extended Frequency Range (mXFR), koji podiže performanse u notebook-ovima za sa idealnim rešenjima za hlađenje.

Korisnici će biti u prilici da igraju naslove poput League of Legends, Overwatch, CS:GO, kao i DOTA 2 u zadovoljavajućim framerate-ovima u 1080p rezoluciji, a  tu je i mogućnost podrške za HDR, Radeon FreeSync 2 i 4K monitore. Ryzen procesori sa Radeon Vega grafikom i AMD SenseMI tehnologijom su dizajnirani tako da zadovolje potrebe onih korisnika koji žele moćne performanse u sleek form factor-u.

Brojni sistemi koji pokreće Ryzen procesor sa Radeon grafikom će biti uskoro dostupni od kompanija poput Acer, HP i Lenovo, sa dodatnim update-ima za platformu u 2018. godini. Novi notebook-ovi će biti dostupni po sledećim cenama – ukoliko se odlučite za Acer Swift 3, on iznosi 899 dolara u EMEA zemljama. HP ENVY x360 će biti dostupan u novembru, dok će Lenovo IdeaPad 720S biti dostupan u januaru sledeće godine za 800 dolara.

 

AMD 02

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu