| Vesti | Hardver | AMD omogućava kreatorima multimedijalnih sadržaja da ožive svoje vizije na NAB Šou 2011
Hardver

AMD omogućava kreatorima multimedijalnih sadržaja da ožive svoje vizije na NAB Šou 2011

amd

AMD je omogućio kreatorima multimedijalnog sadržaja da ožive svoje vizije korišćenjem AMD profesionalne grafike i AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova). Pružajući podršku korisnicima od starta do finiša, AMD nudi tehnologije dizajnirane za sve, od kreiranja sadržaja sa glatkim procesom renderovanja do njegovog korišćenja sa najboljim sposobnostima prikaza.

„Sve tehnologije razvijene od strane AMD-a, od naših AMD Fusion APU-ova do naših profesionalnih grafickih rešenja, se koriste u mnogim industrijama i sektorima za kreiranje, isporuku i korišcenje različite forme multimedijalnih sadržaja, od kućne zabave, filmova pa do digitalnih medija“, kaže Čarli Bosvel. „Kako AMD nastavlja sa demostriranjem predvodništva u omogućavanju živopisnog digitalnog iskustva, NAB ostaje događaj od kritičnog značaja za našu kompaniju i naše tehnološke partnere“.

 

AMD i Sony 3D mogućnosti

Za dalje jačanje razvoja novog talasa korisničkog sadržaja, AMD sarađuje sa Sony-em na pružanju hardvera za editovanje sadržaja kreatorima video materijala. Takođe pruža im mogućnost da rezultat odmah vide u 3D-u pre njegovog renderovanja. Sa podrškom za AMD-ovu tehnologiju GPU akceleracije AVC enkodovanja, Sony Creative Software korisnicima sa AMD Fusion APU-ovima, AMD profesionalnom grafikom i AMD Radeon grafičkim kartama dodaje podršku enkodovanja Sony AVC formata korišćenjem GPU-akcelerisanog renderovanja. Izlazeći u susret potrebama kreativnih profesionalaca, Sony Creative Software je usvojio OpenCL standarde i podršku za AMD Fusion tehnologiju.

Takođe na NAB Šou, AMD i Sony su se sastali sa NBA posetiocima The Sony Creative Software Event: A New Dimension događaja. AMD sarađuje sa Sony Creative Software-om, tvorcima višestruko-nagrađivanih aplikacija za video, audio, DVD i Blu-ray produkciju, kako bi unapredili njihovu profesionalnu liniju aplikacija za kreiranje multimedijalnih sadržaja. Čarli Bosvel (Charlie Boswell) premijerno je predstavio trejler za „Davanje Glasa“, filmsku avanturu. Menjajući život studenata na Haitiju, Bosvel objašnjava kako je studentima obezbedio hardver i softver potreban da bi kroz samo-producirane mini-filmove ispričali svoje individualne priče o preporodu Haitija.

 

ATI FirePro V9800 profesionalna grafika sertifikovana je Viz Endžin 3.5 rendering rešenje

AMD je takođe objavio da je ATI FirePro V9800 profesionalna grafička karta sertifikovana za Vizrt-ovo novo Viz Endžin 3.5 rendering rešenje. Ovim se V9800 pridružuje prethodno sertifikovanim ATI FirePro V8800 i ATI FirePro S400 grafičkim rešenjima. Zajedno sa Viz Endžin 3.5 AMD emiterima pruža visoko fleskibilan set alata i idealno kreativno radno okruženje za renderovanje animiranih 2D i 3D sadržaja u realnom vremenu na uređajima sa ekranima osetljivim na dodir. ATI FirePro profesionalna grafička rešenja i Vizrt takođe pokreću Barco displej rešenja.

Na NAB Šou, AMD-ova profesionalna grafička rešenja biće iskorišćena za pokretanje grafičkih displej zidova i demonstracije na Vizrt-ovom štandu (SL5408), Barco-vom štandu (SL2820) MainConcept-ovom štandu (SU6721).

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar