| Vesti | Hardver | AMD nastavlja ekspanziju u domenu proizvoda i tehnologija namenjenih embedded platformama
Hardver

AMD nastavlja ekspanziju u domenu proizvoda i tehnologija namenjenih embedded platformama

AMD

U saradnji sa vodećim kompanijama iz sveta ugradnih platformi namenjenih industrijskoj upotrebi, AMD je predstavio niz rešenja koja bi trebalo da olakšaju i ubrzaju procesiranje vizuelno zahtevnih podataka.

AMD nastavlja razvoj tehnologija za mašinsku viziju, koje se oslanjaju na procesore namenjene ugradnim ili embedded sistemima.

U saradnji sa kompanijama Advantech i Mentor, AMD je lansirao nova rešenja pokretana sa AMD Ryzen Embedded V1000 procesorima, kako bi tehnologiju mašinske vizije učinili prejemčivijom širem spektru korisnika ugradnih rešenja.

AMD nastavlja unapređivanje otvorenog ekosistema za kooperativnost IoT uređaja i „edge“ procesiranja svojim prisustvom u EdgeX Foundry-u.

Razvijanje „Edge“ procesiranja i umrežavanja – Na bazi AMD EPYC Embedded 3000 SoC-a, Supermicro, Congatec i IEI su lansirali potpuno nove platforme.

 

AMD 01

 

IEI Puzzle series – oslanjajući se na EPYC Embedded 3000 više-jezgarni procesor i širinu I/O sabirnice, omogućeno je pouzdano i brzo upravljanje posvećene mreže UCPE („Universal Customer Premise Equipment) uređaja, uz dodatak SD-WAN servisa u realnom vremenu. SuperMicro A+ serverske platforme – 5019D-FTN4, odnosno E301-95-8CN4, koriste EPYC Embedded 3000 procesore ciljajući niz mrežnih proizvoda, uključujući vCPE/uCPE, ili SD-WAN, mrežne sigurnosne uređaje, privatne sisteme u oblaku, i ugradni IoT procesing.

 

AMD 02 T AMD 03 T AMD 04 T

 

CongatecConga-B7E3A, server-na-Modulu omogućava korisnicima upotrebu mogućnosti centara velikih podata u minijaturnom ugradnom formatu. Ekspanzija ugradnih rešenja – godinu dana nakon lansiranja AMD EPYC Embedded 3000 serije procesora, kao i AMD Ryzen Embedded V1000 familije, uočena je široka ekspanzija i uspešno prihvatanje kroz čitavu industriju, uključujući: Kasino igre na sreću gde kompanije poput Quixanta, Sapphirea i ostalih, koriste mogućnosti Ryzen V1000 za pokretanje najmodernijih aparata sa 4K displejima.

Tanki klijenti, gde je AMD pouzdani tržišni lider  koji pomaže kompanijama da izgrađuju rešenja koja su dizajnirana da pomognu u smanjivanju operativnih troškova i energetske potrošnje, a da pri tome duže budu u eksploataciji, pružajući kvalitativno korisničko iskustvo.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…