| Vesti | Hardver | AMD na SIGGRAPH 2018
Hardver

AMD na SIGGRAPH 2018

AMD SIGGRAPH

Na ovogodišnjem SIGGRAPH-u, AMD je predstavio najnovija rešenja iz svoje hardverske i softverske linije Radeon Pro proizvoda za najzahtevnije dizajnere, kreatore i developere.

Iz domena hardverskih rešenja, AMD je lansirao novi grafički akcelerator – Radeon Pro WX 8200, baziran na „Vega“ grafičkoj arhitekturi.

Iz sfere softverskih rešenja, lansirana je najnovija verzija Radeon ProRender grafičkog pokretača za CAD korisnike i 3D dizajnere, koja donosi pregršt inovacija.

AMD je takođe objavio partnerstvo sa Filmskom Školom iz Vankuvera kako bi se edukovala nova generacija profesionalaca specijalizovanih za specijalne efekte u filmskoj industriji.

Na posletku, početak ovogodišnjeg SIGGRAPH-a je s namerom sinhronizovan sa početkom masovne raspoloživosti AMD-ovog najnovijeg Threadripper 2990WX centralnog procesora, sa svoja 32 jezgra i mogućnošću obrade čak 64 programske niti paralelno. Iz kompanije navode da je AMD Radeon Pro WX 8200 namenjen najzahtevnijim zadacima iz sfere D&M, M&E i A&C korisničke upotrebe.

Baziran na „Vega“ grafičkoj arhitekturi, Radeon Pro WX 8200 koristi keš kontroler visoke propusne moći (HBCC) i ostale napredne tehnologije koje omogućavaju performanse neophodne za procesiranje ekstra-kompleksnih modela, kroz ceo produkcioni tok vizuelizacije. Novi Radeon Pro WX 8200 će biti dostupan u pretprodaji po ceni od svega $999. Isporuke kupcima kreću početkom idućeg meseca.

 

AMD SIGGRAPH 01

 

Radeon ProRender je moćni rendering pokretač za širok dijapazon profesionalnih softverskih paketa kao što su 3DS Max, Maya, Cinema4D, ili Blender. On koristi realistični „fizički model“ renderinga za kreiranje realistične, kompjuterski renderovane 3D grafike. Najnovija verzija, predstavljena na SIGGRAPH-u, donosi podršku i za Pixar-ov fajl format i dizajnerski alat u kome su nastali neki od najčuvenijih, kompjuterski generisanih, animiranih filmova.

Takođe, novost je i implementacija podrške za softverski paket PTC Creo. Podrška za novu generaciju filmskih stvaralaca kroz saradnju sa filmskom školom iz Vankuvera, kroz otvaranje kreatorske laboratorije u okviru kampusa Vankuverske filmske škole i blizini gradskog razvojnog haba za digitalnu produkciju.

Kreatorska laboratorija će biti opremljena AMD Ryzen i Radeon tehnološkim rešenjima i omogućiće radni prostor i alate za studente i umetnike, kao i za kompjuterske profesionalce, da otkrivaju i koriste najnovije tehnološke trendove. Namenjen profesionalnim stvaraocima digitalnog sadržaja, developerima, profesionalcima i entuzijastima, AMD Threadripper 2990WX donosi 32 jezgra, sa mogućnošću paralelnog procesiranja 64 programske niti.

 

AMD SIGGRAPH 02

 

Čak najzahtevnije zadatke sa neophodnošću procesiranje masivne količine podataka, AMD Threadripper 2990WX završava, ostavljajući dovoljno procesorske snage za multitasking kroz niz aplikacija koje svaki profesionalac drži otvorene dok paralelno radi na dizajniranju svoje nove kreacije.

AMD je takođe demonstrirao tri napredne tehnologije, koje donose konkretne benefite krajnjim korisnicima: AI Rendering – Mašinsko učenje sa AMD-ovim ROCm softverom i Radeon Pro WX akceleratorima, smanjuje vreme renderinga, bez kompromisa po pitanju kvaliteta.

Nakon toga, Raytracing Viewporta u realnom vremenu, direktno u prozoru najpopularnijih modeling, DCC i CAD aplikacija, ova tehnologija donosi kvalitet raytracinga bez kompromisa po pitnaju performansi.

Fleksibilni eGPU Rendering – AMD Radeon ProRender je na aplikacijskom nivou integrisan u najnoviji Maxonov Cinema4D R20 paket i omogućava korišćenje Radeon Pro WX 9100 eksternog GPU-a, za rendering na Apple iMac računarima.

 

AMD SIGGRAPH 03

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi