| Vesti | Hardver | AMD je predstavio nove softverske alate
Hardver

AMD je predstavio nove softverske alate

amd

AMD je objavio novi set softverskih razvojnih alata i rešenja kako bi omogućio programerima da oprimizuju njihove aplikacije za OpenCL standarde. Ovi napredni alati čine osnovu softverskim kompanijama za realizaciju punog potencijala AMD Fusion familije APU-ova, koristeći kombinovanu računarsku snagu AMD-ovih visoko performansnih CPU-ova i GPU-ova. Kao rezultat programeri mogu doneti u život inovativna iskustva poput HD videa, 3D igranja, video konferencija i intuitivnih korsničkih interfejsa, kako bi istinski njihove aplikacije učinili različitim na tržištu.

 

„AMD blisko sarađuje sa programerskom zajednicom kako bi im učinili lakšim pružanje heterogenog računarstva korisnicima, omogućavajući narednu generaciju sistemskih karakteristika poput živopisnog video prikaza, odličnih performansi i unapređenog trajanja baterije“, kaže Mandžu Hedždi (Manju Hegde), korporativni predsednik, AMD Fusion Programa. „Naši napredni razvojni alati i rešenja omogućavaju novu eru paralelnog programiranja koje je bazirano na industrijskim standardima i fokusirano na isporučivanju inovativnih korisničkih iskustava koja se prostiru duž različitih računarskih formi izrade“.

 

U novoj ponudi se nalazi i gDEBugger proizvod koji je kreiran od strane AMD-ovog novog istraživačkog centra iz Izraela, baziranog na AMD-ovoj akvziciji početničke kompanije Graphic Remedy oktobra 2010. gDEBugger je napredni OpenCL i OpenGL debager, profajler i memoriski analizator. Nova verzija AMD gDEBugger-a programerima pruža mogućnost popravljanja grešaka u OpenCL jezgrima pokretanim na AMD GPU-ovima, i prolazak kroz njihov izvorni kod dok se pregledaju podaci i promenljive jezgra. Ovaj proizvod, koji je dizajniran kao nadogradnja za Microsoft Visual Studio, uključuje sve prethodne gDEBugger-ove opcije i sposobnosti.

 

Dodatna razvojna rešenja uključuju i Analizator Paralelnih Puteva (APP), Globalnu Memoriju za Akceleratore (GMAC) i alat za Upravljanje Zadacima, koji su razvijeni od strane Multicoreware-a u saradnji sa AMD-om. Novi alati i rešenja se očekuje da će biti dostupni u beta verziji tokom trećeg kvartala ove godine, a dizajnirani su da učine OpenCL GPU razvoj lakšim i efikasnijim.

  • Analizator Paralelnih Puteva (APP) je napredni alat za profilisanje pri razvoju aplikacija kojim se optimizuje opterećenje i GPU-a i CPU-a. APP vizuelizuje prenos podataka i izvršavanje, identifikuje kritične puteve širom sistema i locira zavisnosti među podacima.

  • Globalna Memorija za Akceleratore API (GMAC) pruža radni okvir pomoću kog programer može kreirati aplikacije koje se oslanjaju na ogromne računarske sposobnosti OpenCL-a, ali bez unapred potrebnog eksplicitnog upravljanja višebrojnim baferima širom različitih prostora GPU-a i CPU-a.

  • API za Upravljanje Zadacima pruža radni okvir za upravljanje računskim zadacima u heterogenom više-jezgarnom okruženju. OpenCL jezgra se mogu automatski planirati za izvršavanje u slobodnom i zadacima-prikladnom uređaju, pružajući dinamičan balans opterećenja, optimizujući korišćenje dostupnih računarskih resursa i uklanjajući breme eksplicitnog planiranja upravljanja.

 

Novi alati proširuju AMD-ovu robusnu liniju razvojnih rešenja koja su javno dostupna na AMD Developer Central sajtu, uključujući softverske razvojne pakete, biblioteke, kompajlere web seminare i edukativnu podršku. Dodatno, programeri će biti u prilici da više nauče o AMD-ovom obimnom skupu softverskih razvojnih alata i rešenja na AMD Fusion Razvojnom Samitu koji se održava ove nedelje u Vašingtonu. Učesnici samita će biti u prilici da se uključe u interaktivne seminare i praktične laboratorije kako bi produbili njihovo znanje o naprednom CPU i GPU programiranju.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar