| Vesti | Hardver | AMD je predstavio HD 6990M
Hardver

AMD je predstavio HD 6990M

amd

AMD je lansirao AMD Radeon HD 6990M GPU – najbrži na svetu jednoprocesorski mobilni grafički processor. Interna merenja su pokazala da je AMD Radeon HD 6990M GPU i do 25% brži od bilo kog predstavljenog GPU-a namenjenog notbuk entuzijastima. Takođe, najzahtevniji igrači mogu postići dodatni napredak u performansama putem AMD CrossFireX tehnologije.

 

6990m_cip

 

Ultra-brze performanse i prenosivost su imperativ za mobilne greače-entuzijaste koji žude za tehnologijom koja je sposobna da im pruži neverovatno igračko iskustvo u najnovijim grafički-intezivnim naslovima. Dolaskom AMD Radeon 6990M GPU-a i nedavno lansirane AMD A-Serije APU-ova, AMD do krajnjih granica pomera grafičke sposobnosti širokog spektra notbuk računara, različitih cenovnih kategorija i formi izrade pri tome unapređuje iskustvo putem tehnologija poput AMD CrossFireX i Dual Graphics. AMD CrossFireX tehnologija kombinuje snagu dva GPU-a čime se značajno povećavaju performanse. Sa dva AMD Radeon HD 6990M GPU-a i uključenom AMD CrossFireX tehnologijom, igrači na notbukovima mogu uživati u izuzetnom porastu performansi u njihovim omiljenim igrama.

„Oduvek je postojalo verovanje da kada se radi o prenosivim računarima, da se moraju načiniti kompromisi u performansama. AMD ruši taj mit“, kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer AMD GPU divizije.  „AMD Radeon HD 6990M GPU, ne poseduje samo AMD Eyefinity tehnologiju sa specifikacijama bez presedana, on takođe pruža punu podršku za Microsoft DirectX11 i Stereo 3D. Sve u svemu, ovo je epohalan gpu i dostupan je odmah“.

AMD Radeon HD 6990M takođe predstavlja značajno unapređenje u odnosu na trenutno AMD igračko notbuk rešenje u vidu, AMD Radeon HD 6970M, podižući lestvicu performansi i kvaliteta prikaza slike. Sa podrškom za DirectX 11, korisnici mogu da očekuju visok broj frejmova u sekundi i sjajan kvalitet slike, što igračima pruža sve prednosti koje su nekad bile isključivo rezervisane za njihove desktop računare. Sa AMD Eyefinity tehnologijom korisnici se mogu uživeti u ultra-bogatom okruženju koje može da podrži i do šest ekrana. AMD Radeon HD 6990M grafički procesor takođe podržava AMD-ovu tehnologiju akceleracije aplikacija, koja koristi snagu GPU-a kako bi unapredila video prikaz, striming i ubrzala pretraživanje Interneta putem Internet Explorer 9 i Mozilla Firefox pretraživača.  AMD HD3D tehnologija osigurava da korisnici ne posmatraju samo fotografije i video, već da budu uživljeni u pravo stereoskopsko 3D okruženje.

„U svojoj srži, Alienware brend je posvećen pomeranju granica i pronalaženju novih ekstrema igračkih performansi“, kaže Artur Luis (Arthur Lewis), potpredsednik i generalni menadžer Alienware-a. „Nudeći dva AMD Radeon HD 6990M grafička procesora u našem najnaprednijem M18x laptopu, Alienware i AMD u se udružili kako bi korisnicima pružili ultimativno mobilno iskustvo“.

Kao lider PC igračkih tehnologija, AMD je posvećen isporučivanju najbržih tehnologija i industrijske podrške potrebnih za kreiranje najboljeg mogućeg igračkog iskustva na PC-ju. Bilo da je u pitanju povećanje broja frejmova u sekundi, proširenje podešavanja kvaliteta slike ili uvećanje brzine radne učestanosti GPU-a, AMD Radeon HD 6990M GPU je idealan za notbukove namenjene najzahtevnijim igračima koji žele da igraju najzahtevnije DirectX 11 naslove poput Dragon Age 2, DiRT 3 i Shogun 2…

„Mi smo veoma uzbuđeni ponudom novih AMD Radeon HD 6990M GPU-ova, naprednim Clevo notbuk korisnicima, specijalno implementiranim u našim X7200/P170HM/P150HM igračkim notbukovima“, kaže Stefan Čin (Stephen Chien), potpredsednik prodaje i marketinga u Clevo-u. „Sa 2GB GDDR5 video memorije, 1.6 Teraflopsa sirove računarske snage i 1120 stream procesorskih jedinica, kupci ovih notbukova će uživati u igrama. AMD Radeon HD 6990M će korisnicima pružiti intenzivne efekte i izuzetno visok broj frejmova u sekundi za neverovatne performanse“.

„Eurocom-ovi notbukovi visokih performansi dodavanjem AMD Radeon HD 6990M grafičkog procesora pružaju još bolje performanse“, kaže Mark Bijalik (Mark Bialic), predsednik Eurocom-a. „Naši kupci mogu da očekuju rekordne igračke performanse i neprikosnoven realizam i munjevitu brzinu svih Eurocom-ovih sistema pokretanih AMD Radeon HD 6990M grafičkim procesorima, kako u jednoprocesorskim tako i u AMD CrossFireX konfiguracijama!“

 

Specifikacije:

 

Takt jezgra715 MHz
Takt memorije900 MHz (efektivno 3.600 MHz)
Količina i tip memorije2 GB GDDR5
Broj stream procesora1120

 

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar