| Vesti | Hardver | AMD: „EPYC lider u cloud performansama“
Hardver

AMD: „EPYC lider u cloud performansama“

Nezavisni provajder softverskih usluga Cloud Linux, i integratorski provajder u pohranjivanju podataka – Diaway, radili su zajedno analizu performansi AMD EPYC procesora i druge konkurentske ponude, zarad pružanja klijentima opipljivih podataka koji pokazuju sposobnost najboljih servera.

Kako većina globalnih preduzeća nastavlja ulagati u digitalnu transformaciju svojih kompanija kako bi omogućili daljinski i hibridni rad, prodaja IT infrastrukture i usluga dramatično se ubrzala. Preduzeća sada traže javne i hibridne cloud usluge za brzo povećanje IT kapaciteta.

Kako tržište hostinga nastavlja rasti, korisnici sve više gledaju kvantitativne podatke serverskih mogućnosti kako bi osigurali najbolju moguću brzinu i stabilnost za svoje poslovanje. S obzirom da su podaci nedavno ažurirani od početnog testiranja, rezultati su se dugoročno pokazali korisnim za AMD.

Ključni nalazi rezultata ispitivanja uključuju impresivne performanse, potrošnju energije i operativne troškove druge i treće generacije AMD EPYC procesora. Istraživanje Grupe veće gustoće je pokazalo da je najmoćnije procesorsko rešenje AMD EPYC 1×7643 (48 jezgri, 2,3 GHz), koje može obraditi 1258 upita u sekundi.

U Grupi viših frekvencija najbolji nivo performansi je omogućio AMD EPYC 2×7313 (2×16 jezgara na 3 GHz), koji može obraditi 1043 upita u sekundi. Kako jednoprocesorski, tako i dvoprocesorski serveri, zasnovani na drugoj generaciji EPYC procesora pokazali su bolji odnos performansi i potrošnje od ostalih testiranih konkurentskih ponuda.

Najnoviji procesori iz treće generacije EPYC bili su neosporni lideri u performansama u 32 i 48 jezgarnim kategorija servera, s vodećim odnosom performansi po vatu u testiranju. S ciljem pružanja klijentima i potencijalnim klijentima Cloud Linuxa najčešćih pitanja bez odgovora (npr. Koji web server ima veću stopu performansi Ili koji procesor je najbolje izabrati?), izvedeno testiranje, kako na hardverskoj tako i na softverskoj strani osmišljeno je da simulira opterećenja u stvarnom svetu koja su primetili CSP partneri na više web lokacija i domena.

Testovi su obuhvatili različite aplikacije web servera za merenje aspekata performansi hardvera i softvera.

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…