| Vesti | Hardver | AMD donosi AMD EPYC procesore četvrte generacije u savremeni data centar
Hardver AMD

AMD donosi AMD EPYC procesore četvrte generacije u savremeni data centar

Izgrađen na „Zen 4“ arhitekturi, sa najvišim performansama ikada iz AMD, novi EPYC procesor isporučuje najbolje moguće performanse i energetsku efikasnost, omogućavajući korisnicima da ubrzaju modernizaciju data centra.

„Izbor pravog procesora za data centar je važniji nego ikada, a EPYC procesori četvrte generacije isporučuju liderstvo u svakoj dimenziji“, rekla je dr Lisa Su, predsednica i CEO, AMD-a. „Data centar predstavlja najveću mogućnost rasta i najveći prioritet za AMD, a mi smo posvećeni tome da AMD bude partner po izboru, nudeći najširi portfolio u industriji visokih performansi i adaptivnih računarskih akceleratora. Napravili smo najbolju mapu puta za dana centar CPU u industriji, i sa EPYC-om četvrte generacije, isporučujemo još jedan veliki korak napred u performansama i efikasnosti podižući nivo kvaliteta, mogućnosti i performansi.

AMD EPYC procesori četvrte generacije su dizajnirani da isporučuju optimizacije širom tržišnih segmenata i aplikacija, istovremeno pomažući preduzećima da oslobode resurse data centra kako bi kreirali dodatnu obradu opterećenja i ubrzali proizvodnju. Sa AMD EPYC procesorima četvrte generacije, preduzeća mogu da:

  • Povećaju performanse i efikasnost. Sa do 96 jezgara u jednom procesoru, novi AMD EPYC procesori mogu da omoguće korisnicima da primene sve manje moćnijih servera kako bi nastavili da zadovoljavaju svoje potrebe za računarstvom. To im omogućava da obezbede veću fleksibilnost unutar data centra koji može da se iskoristi za rešavanje ciljeva održivosti poslovanja.
  • Obezbede sigurnost podataka. Kroz pristup „Bezbednost po dizajnu“, AMD nastavlja da isporučuje poboljšane bezbednosne funkcije u x86 procesorima. Četvrta generacija AMD EPYC procesoraproširuje mogućnosti „AMD Infinity Guard“vi, tehnologije fizičke i virtuelne bezbednosti na više nivoa.. Sa duplo većim brojem ključeva za šifrovanje u poređenju sa prethodnim generacijama, EPYC procesori četvrte generacije pomažu klijentima da čuvaju bezbednost podataka, bilo da su uskladišteni lokalno, u oblaku ili se čuvaju u skladištu.
  • Koriste najnovije mogućnosti i arhitekturu u industriji. Ovi procesori nastavljaju da obezbeđuju klijentima „all-in“ skup funkcija, a kupci samo treba da izaberu broj jezgra i frekvenciju koja odgovara njihovim potrebama. AMD EPYC procesori četvrte generacije, uvode podršku za DDR5 memoriju i PCIe Gen 5, koji su kritični za AI i ML aplikacije. Pored toga, AMD EPYC procesori četvrte generacije podržavaju CXL 1.1+ za proširenje memorije, pomažući klijentima da zadovolje zahteve za većim kapacitetom.

Sve ove funkcije i mogućnosti na kraju obezbeđuju korisnicima da koriste EPYC procesore četvrte generacije za pokretanje infrastrukturne konsolidacije sa sličnim ili većim performansama; čime pomažu da se smanje troškovi i potrošnja energije njihovog data centravii.

AMD EPYC procesori četvrte generacije mogu da obezbede do 2.8X više performansi, do 54 procenta manje potrošnjeix. Novi AMD EPYC procesor je oborio preko 300 svetskih rekordax koje su do sada držali AMD EPYC procesori prethodne generacije. Novi AMD. EPYC procesori su podržani kompletnim softverskim i hardverskim ekosistemom koji obuhvata mnoštvo radnih opterećenja uključujući: baze podataka, virtuelizaciju, AI/ML, HPC i još mnogo toga.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…