| Vesti | Hardver | AMD demonstrirao „Zen4“ bazirani Ryzen 7000 serije na do 5.5 GHz na COMPUTEX 2022
Hardver AMD

AMD demonstrirao „Zen4“ bazirani Ryzen 7000 serije na do 5.5 GHz na COMPUTEX 2022

Tokom otvaranja COMPUTEX-a, predsednica i izvršna direktorka AMD-a dr. Lisa Su i drugi rukovodioci AMD-a predstavili su najnovije računarske inovacije kompanije koje su vodeće u industriji.

Najpre imamo AMD Ryzen 7000 seriju Desktop procesora. Izgrađeni na novoj 5nm “Zen 4” arhitekturi, novi procesori će udvostručiti količinu L2 keš memorije po jezgru i isporučiti >15 posto povećane single-thread performanse, što će rezultirati neverovatnim PC iskustvom.

Procesori će takođe imati novi 6nm I/O čip, koja uključuje osnovnu grafiku baziranu na AMD RDNA 2 arhitekturi i podršku za DDR5 i PCI Express 5.0.

Potom je tu AMD Socket AM5 platforma. Napravljena za Ryzen 7000 seriju desktop procesora, potpuno nova LGA Socket AM5 platforma će raditi na uvođenju više funkcija u desktop računarstvo. AM5 matične ploče će biti dostupne u tri različita nivoa sa različitim karakteristikama: AMD X670 Extreme, AMD X670 i AMD B650.

Kada je reč o Mendocino mobilnim procesorima, sa Zen 2 jezgrima i RDNA 2 grafikom, očekuje se da će najnoviji Ryzen Mobile procesori pružiti odličnu kombinaciju performansi i vrednosti, s prvim sistemima dostupnim od OEM partnera u četvrtom kvartalu 2022. godine.

AMD SmartAccess Storage je najnoviji dodatak porodici pametnih tehnologija, te on Storage pomaže u smanjenju vremena učitavanja igre i ubrzavanju protoka tekstura. I na samom kraju, uz Novi AMD Advantage sistem, Corsair lansira svoj prvi notebook dizajniran za igrače i streamere.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…