| Vesti | Hardver | AMD APU-ovi osvojili “Best choice 2012“ nagradu
Hardver

AMD APU-ovi osvojili “Best choice 2012“ nagradu

uvodna

AMD je objavio da su njegovi APU-ovi A serije osvojili “Best Choice 2012“ nagradu na informatičkom sajmu Computex u Taipeiju, što je druga uzastopna pobeda za ovu familiju proizvoda na ovom sajmu. Nagradu dodeljuje Taipei Računarska Asocijacija, pokretačka snaga ovog tradicionalnog događaja i vodeća tehnološka organizacija u Tajvanu.  Opsežna ocenjivanja sprovodi panel uvaženih vladinih zvaničnika, akademika, istraživačkih analitičara, urednika vodećih medija i vodećih eksperata u industirji koji, u devet kategorija, biraju pobednički proizvod na bazi jedinstvenosti dizajna i inovativnosti tehnologije.

 

Druga generacija AMD-ovih APU-ova A serije kombinuje najnoviju AMD-ovu multijezgarnu x86 CPU arhitekturu i derivat grafičkog jezgra iz Radeon HD 7000 serije, kako bi se ostvarilo uvećanje performansi do 29 procenata u aplikacijama (poređeno sa prvom generacijom AMD A-Serije APU-ova), uvećanje grafičkih performansi i do 56 percenata, i smanjenje potrošnje koje rezultuje u produženom trajanju baterije u mobilnim uređajima koji inkorporiraju novi APU. Jedinstvene sposobnosti novih APU-ova omogućavaju unapređenja u onim oblastima koje su danas od najvećeg značaja za korisnike: obuhvataju zabavu, igranje i mobilnost, ali i ubrzanje u aplikacijama koje mogu da iskoriste jedinstvene mogućnosti heterogenog procesiranja novog APU-a.

 

AMDAPU 01

 

Čast nam je što drugu godinu zaredom dobijamo ovu prestižnu nagradu Taipei Računarske Asocijacije” izjavio je Kris Kloren, korporativni potpredsednik AMD-ovog sektora za potrošačku elektroniku. “Izuzetan prijem na tržištu i industrijska priznanja koje su ostvarili AMD APU-ovi A serije ukazuju na to da AMD na jedinstven način izlazi u susret potrebama naših klijenata i novoj generaciji PC kupaca”.

Za proizvođače koji su zainteresovani da saznaju više o APU-ovima i heterogenom računarstvu, AMD će organizovati drugi AMD Fusion Razvojni Samit (AFDS) od 11. do 14. Juna u Belivju, Vašington. Učesnici samita biće u prilici da učestvuju u interaktivnim predavanjima i praktičnim laboratorijama kako bi proširili svoje znanje o APU programiranju i kako bi stekli bolje razumevanje o tome kako softverske aplikacije na najbolji način mogu da iskoriste sve prednosti paralelnog računarstva.

 

AMDAPU 02

 

Nagrađeni proizvodi AMD-a i ostalih dobitnika nagrada biće izloženi na štandu “Best Choice 2012” nagrade, na sajmu Computex 2012, koji će biti održan od 5-og do 9-og juna. AMD-ovi proizvodi biće izloženi i na štandu #L0607 u TWTC Nangang izložbenoj hali.

 

Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar