| Vesti | Hardver | AMD će se naći u 109 laptopova ovoga leta
Hardver

AMD će se naći u 109 laptopova ovoga leta

amd

Yahoo news, Reuters i ostale novinske agencije su izvestile da će se novi AMD štedljivi procesori naći u čak 109 „meinstrim“ modela na tržištu ovog leta, taman na vreme, pred početak nove „školske sezone“. Svakako, ovo je neverovatan napredak u odnosu na prethodnu godinu, kada je bilo predstavljeno samo 40 laptopova sa istoimenim procesorima. Takođe, rečeno je da se proizvođači laptopova okreću što manjoj potrošnji njihovih proizvoda.

 

Ovo je prvi put da vidimo ovoliko pažnje posvećene našim laptopovima“ izjavio je neimenovani izvor. Insajder je takođe rekao da ponuda ravnomerno raste u odnosu na konkurenciju, naročito je ovo izraženo posle skorog skoka akcija na Njujorškoj berzi sa 3.22$ na 8.27$.

Reuters prenosi i to da je AMD dobio pozitivne kritike zato što poslednje brojne proizvode svrstava pod istoimeni „Vision“ brend. Takođe su vrlo pozitivno iznenađeni u uzbuđeni zbog najava o dužem veku trajanja baterija i manjoj potrošnji od sadašnje.

Izvor je takođe rekao da će AMD svoje procesore uparivati sa svojim čipsetovima obezbeđujući na taj način veći profit nego kada su u priči bili AMD procesori i nVIDIA čipset. Laptopovi sa novim AMD procesorima se očekuju početkom juna u Acer, Dell, HP i Lenovo laptopovima.

 

 

Izvor: hiperlink

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar