| Vesti | Hardver | ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F
Hardver

ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F

ADATA

ADATA je predstavila IUSP33F – PCIe BGA (Ball Grid Array) SSD. Prema navodima čelnika, dimenzije ovog SSD-a su 80% kompaktnije od dimenzija M.2 2242 SSD-ova.

U kombinaciji sa interfejsom PCIe Gen3x2 i 3D fleš memorijom koji nude povoljne performanse i istrajnost, IUSP33F je namenjen tankim tabletima, prenosnim računarima, hibridima, mini PC-jevima, thin client računarima i nosivim uređajima.

„Oduševljeni smo što možemo da predstavimo novi SSD IUSP33F – kompaktno rešenje koje će omogućiti novu generaciju tableta, ultrabook-ova i drugih tankih uređaja bez smanjivanja pouzdanosti i performansa“, rekla je Hedi Huang, direktorka prodaje u kompaniji ADATA.

Takođe je dodala da svestranost uređaja IUSP33F ide i dalje od tih primena što ga čini pogodnim za upotrebu i na novim, revolucionarnim područjima kao što su robotika, proširena i virtualna stvarnost, ali i u automobilima.

Zahvaljujući kompaktnom BGA pakovanju dimenzija 11,5 mm x 13 mm i NAND flešu, IUSP33F krasi profil uporediv s onim eMMC memorije. Dimenzije IUSP33F čini ga prikladnim za tanke uređaje kod kojih je prostor dragocen.

Koristi interfejs PCIe Gen3x2 u skladu sa standardom NVMe 1.3, što mu omogućava brzinu čitanja 1195 MB/s i pisanja 940 MB/s, kao i 140 000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi nasumičnog čitanja i 114 000 pisanja. Uz IUSP33F podržava glavni memorijski bafer za održavanje visokih performansi bez integrisanog DRAM-a korišćenjem glavne memorije u svrhu upravljanja fleš memorijom.

Sve ovo istovremeno doprinosi smanjenju potrošnje energije. IUSP33F koristi i 3D fleš memoriju za velike kapacitete od 128 GB i 256 GB. IUSP33F podržava tehnologiju ispravljanja grešaka LDPC i SRAM za otkrivanje i ispravljanje širokog raspona grešaka u podacima radi njihovog pouzdanijeg prenosa i dužeg veka trajanja proizvoda.

Štaviše, E2E zaštita podataka štiti ga od oštećenja ili nedoslednih podataka, te omogućava najkraću moguću nedostupnost i smanjenje troškova održavanja. Svaka komponenta SSD-a IUSP33F podvrgnuta je strogom testiranju i proveri ispravnosti SSD-ova.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi