| Vesti | Hardver | Active Media Products predstavio 128 GB 1.8″ PATA ZIF SSD
Hardver

Active Media Products predstavio 128 GB 1.8″ PATA ZIF SSD

6_www

Active Media Products proizvođač SSD-a i USB drajvova je predstavio 25. Januara svoj novi drajv kapaciteta 128 GB. On će popuniti SaberTooth ZX seriju 1.8″ PATA ZIF SSD-a. Novi 128 GB SSD je idealan za „apgrejd“ trenutno aktuelnih laptopova i netbukova. Sa brzinom čitanja od 80MB/sec i brzinom upisa od 38MB/sec novi ZX garantuje brzo butovanje, gašenje sistema kao i u globalu brže pozivanje aplikacija nego što je to bilo moguće sa klasičnim hard diskom.

 

 

 

29_active

 

 

Sa dimenzijama 70x54x5 mm, novi ZX ima identične dimenzije kao 1.8″ HDD. Koristi paralelni ATA (PATA/IDE) ZIF interfejs i podržava PIO mod6 kao i Ultra DMA mod6. SaberTooth je kompatibilan sa većinom netbuka koji koriste 1.8″ ZIF hard drajv. ZX je jedan od najbržih i najlakših načina da drastično ubrzate vašeg mobilnog ljubimca. SaberTooth ZX familija za sada sadrži 32GB, 64GB i 128GB modele.

Prednosti SaberTooth SSD-a

SaberTooth SSD je napravljen kao najbolje rešenje za vaš netbuk. Generalno ima najbrži odziv i kao takav predstavlja najbolji izbor. Active Media Products je izbacio na tržište i „SSD selektor“ koji omogućava korisnicima da lakše izaberu kako će unaprediti svoj netbuk. U njemu se nalaze rezultati najpopularnijih netbukova i tablet PC-a. Neke od prednosti SaberTooth SSD-a su:

 

 

 

 

–      Brže butovanje i smanjeno vreme pokretanja aplikacija u poređenju sa fabričkim hard diskovima

–      Daleko manja potrošnja energije od aktuelnih diskova što sa sobom povlači duže trajanje baterije

–      Lakši je od HDD-a

–      Nema pokretnih delova (manja verovatnoća otkaza u radu)

–      Potpuno je nečujan

–      Manje se greje

–      Mnogo je pouzdaniji od HDD-a

 

Novi 128GB SaberTooth ZX, part number N128G-PATAZIF-ZX, je dostupan za nabavku preko Amazona za $379.

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi