| Vesti | Hardver | Arctic Cooling predstavio Freezer 11 niskoprofilni kuler
Hardver

Arctic Cooling predstavio Freezer 11 niskoprofilni kuler

arctic

Kompanija Arctic Cooling je predstavila Freezer 11LP (low profile). Reč je o CPU kuleru koga odlikuje tišina u radu, kao i nizak profil, te je kao takav idealan za neki HTPC računar. Teško da ćete doći u situaciju da ovaj kuler ne ugradite u vaše omaleno HTPC kućište s’ obzirom na visinu od samo 53mm! Freezer 11 LP je toliko kompaktan da mu dimenzije iznose 115 x 106 x 53mm, sa težinom od samo 225 grama. Ipak, performanse kulera nisu zapostavljene.

 

 

Arctic Cooling Freezer 11 poseduje veoma tihi 92 mm ventilator, sa mogućnošću PWM-a, kao i dve bakarne vruće cevi debljine 6 mm i 50 aluminijumskih listića. Kao takav ovaj mališa je u mogućnosti da sa procesora „skine“ 90W, što je više nego dovoljno kada pričamo o HTPC računarima u kojima su najčešće instalirani procesori male potrošnje, upravo zbog skučenog prostora.

AC_Freezer_11_LP_niskoprofilni_kuler_3

 

Arctic Cooling Freezer 11 poseduje jednostavan način montiranja putem žabica, a može se montirati na sledeća Intel podnožja: LGA1155, LGA1156 i LGA775. Na žalost podrška za AMD u ovom momentu ne postoji.

 

AC_Freezer_11_LP_niskoprofilni_kuler_2

 

U pakovanju dolazi i kvalitetna ARCTIC MX-2 termalna pasta, koja je naneta na bazi kulera. Ovaj potez pozdravljamo, jer se kuler na HTPC računaru menja u principu jednom u 3 godine.

 

AC_Freezer_11_LP_niskoprofilni_kuler_1

Kao što smo napomenuli, Freezer 11 LP je veoma tih kuler, jer poseduje kvalitetan 92 mm ventilator koji se okreće maksimalnom brzinom od 2000 obrtaja u minutu. Ventilator je tako namontiran na telo kulera da ne prenosi vibracije na aluminijumska rebra.

Gospodin Peter Jankowski (Direktor prodaje – ARCTIC Švajcarska) je rekao sledeće: „Freezer 11LP je kuler koji ste dugo tražili za vaš „tanki“ PC računar. Ovaj kuler je izuzetno moćan ako se uzme u obzir da je po performansama daleko bolji od referentnih hlađenja, a zauzima isti prostor. Cena kulera će takođe biti popularna, što će model Freezer 11LP učiniti ultimativnim kulerom za kućišta niskog profila“

 

Izvor :arctic cooling

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar