| Vesti | AXE | „JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“
AXE

„JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“

24_jobfair-10

 

„JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“, sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta,  održaće se 1. i 2. novembra 2010. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73.

Organizatori ovog događaja, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC) i Udruženje studenata tehnike Evrope – Best Beograd, su neprofitne i apolitične organizacije u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj bazi.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem „odliva mozgova“ pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Studenti imaju priliku da ostave svoju biografiju u elektronskoj bazi, koja se naknadno distribuira kompanijama učesnicama, ali i da direktno stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija tokom dva dana Sajma. Istovremeno, „JobFair“ kompanijama pruža mogućnost da dođu do najkvalitetnijeg kadra koji naša zemlja može da ponudi.

Ove godine Sajam će po prvi put imati nacionalni karakter, tako da će i studenti Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazi biografija i predstave se kompanijama.

Uspeh projekta potvrđuje broj kompanija koje su prethodnih godina uzele učešće na sajmu, broj posetilaca i broj ostavljenih podataka u elektronskoj bazi. U „JobFair 09 – Kreiraj svoju budućnost!“ projektu učešće je uzelo 44 kompanije, 3500 biografija je uneto u elektronsku bazu, a 5000 studenata je za dva dana posetilo Sajam. Događaj je bio propraćen od strane 50 medijskih kuća.

Sajam će i ove godine biti obogaćen edukativnim programom kroz brojna predavanja, tribine i treninge koje drže renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije.

Značaj projekta su prepoznali i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sve dodatne informacije možete potražiti od koordinatora za odnose sa javnošću, Milice Stupar, na telefon: 064/222-99-37, putem e-maila: [email protected], ili na sajtu www.jobfair.rs.

 

Komentarišite na forumu

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar