| Rubrike | Moding | Gigatron PBA Strix Alder Lake
Moding

Gigatron PBA Strix Alder Lake

Računar od POLA MILIONA dinara

Ok pročitali ste naslov! – pred nama je do sada najskuplji prebuild računar koji smo testirali. Zapravo, računar je skuplji od pola milona dinara koje ste videli u naslovu. Da budemo precizni – tačna cena mu je 555.559. dinara tj oko 4700 evra! Očekivanja su velika, pa hajde da vidimo šta je po sredi!

Računar se prodaje samo i isključivo u Gigatronu, a asembliran je u sistem integraciji našeg najvećeg uvoznika Comtrade Distribution. PC je baziran na 12-toj generaciji Intel procesora, tj. Alder Lake arhitekturi. Kako je ovo gaming mašina pre svega, mozak sistema čini Intel Core i7 12700K. Računar je PBA tipa, a to je skraćeno od „Powered by ASUS“.

Naime, ovaj program kompanije ASUS omogućuje asemblerima računara da izaberu gaming komponente po želji, a kako ASUS u svom portfoliju ima sve krucijalne komponente za sklapanje vrhunskog gejming računara nije bilo greške. Pre svega, sve je u BIOS-u podešeno kako treba i učitan je XMP profil Kingston Fury DDR5 memorije na 4800MHz pri CL38 tajmingu, gde ukupno imamo 32GB, što je više nego dovoljno za bilo kakav gaming scenario ali i industrijski softver.

Izbor matične ploče je pao na ASUS PRIME Z690-P WIFI/LGA1700 matičnu ploču koju odlikuje vrlo dobra naponska sekcija i koja poseduje WiFi6 wireless adapter i odgovarajuću antenu, ali i 2.5GB LAN port što je super ako imate NAS i sve podatke vučete sa njega, taj port je bukvalno 2,5X brži od klasičnih gigabitnih LAN portova.

 

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar