| Rubrike | Edukacija | Čuvanje snova o Internetu
Edukacija

Čuvanje snova o Internetu

6_www

 

U poslednje četiri decenije svoga postojanja, Internet je omogućio ljudima širom sveta da dele ogromne količine informacija. Međutim, dugoročni trendovi koji se pronađu vremenom trebalo bi da  olakšavaju kontrolu informacija. Internet  inženjeri su pokušavali da izbegnu prepreke koje su toliko mučne da su otežavale sprovođenje ideja koje su se pojavile pre nego što su mogle biti sprovedene.

Bezvezni video spotovi nisu bili na umu Len Kleinrocka i njegovog tima u UCLA kada su počeli testove pre 40 godina o tome šta će biti na Internetu. Nisu im bile na umu ni mreže za socijalna povezivanja, kao ni većina drugih aplikacija laganih za korišćenje koje su privukle više od milijardu ljudi online.

 

 

 

 

 

len

 

arpanet-4

 

Umesto toga istraživači koji su tražili da se stvori otvorena mreža za slobodnu razmenu informacija, na kraju su izazvali inovacije i doneli nam razne servise poput YouTube, Facebook, i generalno stvorili su World Wide Web  (www), Internet onakvim kakvim ga danas poznajemo.

 

 

facebook

 

Ipak, ostaje još dosta prostora za inovacije, ali podsticanje otvorenosti ovakve mreže može imati i kontra efekat. Dok Internet sve  više postaje široko dostupan i brži nego ikada, razne veštačke prepreke, reklame, baneri prete da će imati više nego presudan uticaj na njegov rast.

 

 

Tagovi