| Hardver | Mrežni uređaji | Ne kupuj običan ograničeni ruter! Kupi ruter sa proširivim dometom!
Mrežni uređaji ASUS

Ne kupuj običan ograničeni ruter! Kupi ruter sa proširivim dometom!

Da bi se povezali na Internet u vašim kućama, stanovima ili poslovnim objektima potrebno je da posedujete Wi-Fi ruter ili rutere, koji omogućavaju pristup internetu preko žične ili bežične veze, tj. zadatak rutera je da preusmeravaju i distribuiraju internet signal koji dolazi od provajdera.,

Danas većina klijentskih uređaja koje koristimo za pristup Internetu koristi Wi-Fi vezu. Ovo je najpogodniji metod za korišćenje interneta, jer nismo „uslovljeni lokacijom“ iliti pozicijom na kojoj želimo da koristimo internet unutar objekta u kome se nalazimo, te slobodno možemo da se krećemo, recimo, po svom stanu bez da vučemo kablove za sobom.

Ruteri koji su danas u prodaji mogu se uslovno podeliti u dve grupe – to su „obični“ i ruteri sa proširivim Wi-Fi dometom.

Upravo u ovom artiklu ćemo sa baviti tematikom koja prosto rečeno govori o tome zašto bi trebali totalno da izbacite obične rutere iz razmatranja pri kupovini, te bi jedini fokus trebao da vam ostane na kupovini rutera sa proširivim dometom.