| Hardver | Mrežni uređaji | ASUS ROG Rapture GT-AC5300 ruter
Mrežni uređaji

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 ruter


Par reči za kraj i zaključak

 

ASUS Rapture GT-AC5300 je evolucija u odnosu na RT-AC5300 sa par dodatnih korisnih funkcija koje će značiti igračima. Tu su dodatna četiri gigabitna LAN porta, još jedan USB 3.0 port, brži rad sa storage uređajima, kao i definitivno jači hardver koji će omogućiti bolji rad kada je na ruter povezano više klijenata.

 

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 award

 

Pregršt opcija za jednostavno upravljanje ruterom preko mobilne aplikacije, kao i besplatan WTFast nalog za jedan klijent, na koji se inače plaća ne baš mala pretplata, je još par pluseva za ovaj ruter. Cena i dalje nije mala, ali ako ste igrač koji je razmatrao RT-AC5300 obradovaće vas činjenica da je GT-AC5300 skuplji oko 50 evra u odnosu na RT-AC5300, a donosi još dodatnih opcija vezanih za bolje gejming iskustvo, veće brzine u testovima, dodatna četiri gigabitna LAN porta što nije mala stvar. Voleli bismo da je barem jedan LAN port, kao i WAN port bio 10Gb/s, ali smo svesni da bi to još podiglo cenu ovog uređaja.

AiMesh podrška, brz rad sa povezanim storage uređajima, kao i velike brzine preko wirelessa, naročito kada se povežu više klijenata ovom ruteru daju „PCAXE Diamond“ odličje.

 

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 ruter na test ustupila lokalna kancelarija ASUS-a

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar