| Hardver | Monitori | ASUS ROG Swift PG49WCD
Monitori ASUS

ASUS ROG Swift PG49WCD

Neverovatan gejming monitor

Monitor koji ćemo vam danas predstaviti je u najmanju ruku neverovatan. Počev od njegove dijagonale, te odnosa tih dijagonala, pa sve do rezolucije i tipa OLED panela koji je implementiran. Na sve to je zakrivljen i ima 144Hz. OK, u pitanju je 49 inča, odnos dijagonala je 32:9 i ima rezoluciju od 5120 x 1440px, što je bukvalno kao da ste stavili dva klasična QHD monitora jedan pored drugog, s tim što je naravno ovde ekran iz jednog komada.

Na sve to, izbor panela je pao na Samsungovu QD-OLED matricu. Ono što je specifično za ovu matricu je to na koji način su u okviru piksela pozicionirani subpixeli. U praksi, ovo donosi daleko pravilnije renderovan tekst, što je posebno primetno u Windows okruženju, a svedoci toga su svi korisnici koji su ikada probali da koriste neki TV ili monitor koji je zasnovan na LG RWBG OLED panelu.

Da nas neko ne razume pogrešno, daleko od toga da je na takvom tipu panela loš prikaz teksta, nije, dobar je, a mi samo želimo da naglasimo da je na QD-OLED matrici prikaz teksta odličan.

Međutim, uopšte nećemo većati da li ovaj monitor vredi uloženog novca iz prostog razloga što je naša politika da to ne radimo sa uređajima koji su zavredneli naše najveće priznanje – AXEtraordinary.