| Hardver | Matične ploče | TUF + PRIME Z390
Matične ploče

TUF + PRIME Z390

Z390

Našli smo ga!

Ovoga puta na testu imamo dve matične ploče iz kompanije ASUS – TUF Z390-PLUS GAMING, kao i PRIME Z390-A.

Najpre imamo matičnu ploču koja je gejmerski orijentisana uz OptiMem II, Aura Sync RGB LED osvetljenje, podrška za DDR4 4266+ MHz, 32Gbps M.2, mogućnost implementiranja Intel Optane memorije, kao i nativni USB 3.1 Gen 2.

TUF Z390-PLUS GAMING nudi TUF zaštitu, uz SafeSlot, ESD guard-ove, DDR4 zaštitu od prekomerne voltaže, kao i Digi+ VRM.

Unutar TUF Z390-PLUS GAMING su zastupljene military-grade komponente, uz TUF LANGuard, TUF choke-ove, TUF kondenzatore, i TUF MOSFET-e za najveću moguću istrajnost.

Takođe imamo OptiMem II, koji omogućuje pravilnu optimizaciju kako bi se očuvao integritet signala za poboljšano memorijsko overklokovanje, MemOK, koji automatski popravlja boot greške koje eventualno mogu nastati usled overklokovanja i nestabilnosti, a tu je i Realtek S1200A kodek, koji nudi 108dB signal-to-noise razmeru za stereo line-out, Fan Xpert 4, kao i Aura Sync RGB.

PRIME Z390-A nudi funkcije poput AI overklokovanja, OptiMemII, UEFI BIOS, detaljnije kontrole za ventilatore i AIO pumpu, putem Fan Xpert 4, ili UEFI.

Zastupljen je M.2 heatsink, koji snižava temperature za do 20 stepeni Celzijusa za bolje brzine prenosa i dostupnost. Tu je i mogućnost implementiranja Intel Optane memorije, Thunderbolt 3 header, kao i dualna M.2 podrška. Uglavnom, kako su se ove dve matične ploče pokazale na testu, saznajte u detaljnoj recenziji.

 

 

Zbog svojih performansi, TUF Z390-PLUS GAMING, kao i PRIME Z390-A odlaze sa PCAXE Platinum priznanjem.

 

Z390 01

Komentarišite na forumu…

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar