| Hardver | Matične ploče | Pristupačnije Z490 ploče
Matične ploče ASUS

Pristupačnije Z490 ploče

Koju izabrati?

Ovoga puta smo imali prilike da testiramo pristupačnije modele ASUS matičnih ploča za Z490 čipset, a u pitanju su modeli TUF Gaming Z490-PLUS WiFi, ProArt Z490-Creator 10G, ROG Strix Z490-A Gaming, kao i Prime Z490-A. Svaku matičnu ploču definiše određeni set karakteristika koje odgovaraju različitim profilima korisnika i korišćenja.

Najpre imamo TUF Gaming Z490-Plus WiFi koja ističe esencijalne elemente najnovije Intel platforme i kombinuje ih sa game-ready dodacima i istrajnošću. Izgrađena od otpornih komponenti, uz nadograđeno rešenje za snagu i pregršt opcija za hlađenje, ova matična ploča kombinuje najbolje moguće performanse sa gejmerskom stabilnošču.

Nakon toga, imamo ProArt Z490-Creator 10G, za koju iz kompanije ASUS navode da je u pitanju matična ploča koja je izgrađena kako bi se otklonile barijere i pružile optimalne performanse za kreatore sadržaja koji kreiraju 3D modele ili renderuju, bave se animacijom ili medijskom produkcijom.

Kada se govori o ROG Strix Z490-A Gaming, iz kompanije navode da je u pitanju matična ploča koja je savršena ukoliko tražite build koji će privući najviše pažnje. ROG Strix Z490-A Gaming nosi cyberpunk estetiku uz belo-sivu kolornu šemu, a pored samog dizajna, konstruisana je da se nosi sa zahtevima 10. generacije Intel Core procesora kroz isporuku snage, kao i nadograđeni dizajn hlađenja.

Isto važi i za ASUS Prime Z490-A, koja je dizajnirana da naglasi pun potencijal 10. generacije Intel Core procesora uz robusni dizajn, precizan sistem hlađenja, kao i inteligentne tuning opcije.

Kada se govori o AXE priznanjima, zbog svojih performansi na testovima, Prime Z490-A je zavrednela Gold priznanje, dok Z490 Plus Wifi i Z490A-Gaming zavrednjuju Platinum priznanje. ProArt Creator 10G model je zavredneo Advanced Design priznanje.

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar