| Hardver | Matične ploče | ASUS TUF GAMING Z790-PRO WIFI
Matične ploče ASUS

ASUS TUF GAMING Z790-PRO WIFI

Duplo jeftinija!

Pre par dana smo predstavili ASUS ROG Maximus Z790 Formula matičnu ploču kojoj se teško može šta zameriti, ali njena cena nije mala. U opisu imate link do recenzije. Međutim, realnost je da većina korisnika neće iskoristiti sve benefite te matične ploče i nije im neophodan Core i9 14900K. TUF Gaming Z790 Pro Wi-Fi je mnogo racionalniji izbor.

Od konektora na IO panelu izdvojili bismo postojanje jednog USB 20Gbps porta, kao i 2,5 Gigabitne karte, što je i dalje veoma brzo. Nema thuderboltta isl, ali nema ni WiFi 7 adaptera, ali da se razumemo WiFi6e adapter je i dalje odličan i ovde je prisutan. Što se tiče interne konektivnosti TUF Gaming Z790 Pro Wi-Fi matične ploče, ona je takođe dobra pa vam predlažemo da pauzirate video kako bi se bolje upoznali sa svim konektorima.

Interni konektori su manje više standardni za ovu klasu matičnih ploča, a lepo je što postoji Thunderbolt header, pa ako vam danas-sutra zafali taj konektor možete dokupiti zasebnu kartu za nadogradnju.
Layoutom ove TUF matične ploče dominira crna boja sa ponekim žutim oznakama uz ambleme TUF Gaminga koji su jasno uočljivi. Naravno, ni kod ove matične ploče sitnice nisu ostale po strani, tako da i ovde možete lako instalirati, odnosno deinstalirati grafičku kartu uz pritiskanje Q-Release tastera sa strane.

Pri instalaciji SSD-a M.2 Q-latch zavrtanj je dovoljan da se okrene na stranu i vi ćete sa lakoćom instalirati novi SSD bez potrebe za dodatnim šrafljenjem.

 

Gledano iz perspektive AXE priznanja TUF Gaming Z790 Pro Wi-Fi je zavrednela AXE Gold priznanje i ako nemate potrebe za fensi konektorima isl, i mahom ćete koristiti računar za gejming, nema problema sa ovom matičnom pločom, štaviše.

Komentarišite na forumu…